PUBLICITAT

El cine torna a Sant Julià

  • Illa Carlemany gestionarà la nova etapa, que arrenca aquest cap de setmana al Rocafort i amb caràcter experimental
A. L.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La consellera Maria Servat, amb el gerent dels cines José jaime, i el director adjunt d'Illa Carlemany, Josep Sabaté, al cine Rocafort del Centre Cultural. Foto: ÀLEX LARA

Com que no tot ni sempre poden ser cares llargues i males notícies, el Comú de Sant Julià i Illa Carlemany van anunciar ahir una de les escasses bones noves dels últims temps en matèria diguem-ne artística: l'auditori Rocafort tornarà a acollir sessions setmanals de cine. No es tracta d'una brindis al sol, d'un projecte a mitjà o llarg termini d'aquests a què ens tenen acostumats els nostres gestors de la cosa pública. No. El cine tornarà a Sant Julià ja. Demà passat, de fet. Aquest mateix cap de setmana i el següent. Serà, és veritat, amb caràcter experimental. Una «prova pilot», com diuen tant la consellera de Cultura laurediana, maria Servat, com el gerent adjunt d'Illa Carlemany, Josep Sabaté. Si la cosa surt bé, tant el comú com l'empresa exhibidora estan disposats a reprendre les projeccions, ara amb caràcter ordinari, a partir del primer cap de setmana després de Setmana Santa.

És clar que no van acabar de concretar quina seria l'afluència mínima que faria viable el renaixement cinematogràfic del Rocafort. Però les dues parts van exhibir ahir tan bona, excel·lent predisposició com unes enormes dosis d'optimisme. Les sensacions són bones –i perdonarà el lector el lloc comú futbolístic– i sembla que n'hi haurà prou amb una entrada correcta per cobrir les expectatives i convèncer Comú i Illa Carlemany que els lauredians volen cine. Com a molt, va matissar Servat, una major o menor afluència podria determinar que es mantingui o s'elimini alguna de les sessions previstes. La matinal de dissabte, per exemple, una absoluta novetat en la nostra cartellera: n'hi haurà una el 31 de març. En funció de la resposta del públic, se n'estudiarà la continuïtat. Que l'aposta és ferma, i no fum per donar peixet al Consell d'Infants –d'on, per cert, va partir la iniciativa per demanar al Comú que reprengués les projeccions a Sant Julià– ho prova la cartellera amb què es reinaugura el Rocafort: una estrena absoluta per captar el públic infantil –Lorax, el previsible blockbuster de Setmana Santa– i Contraband, una repesca de qualitat destinada a satisfer els pares dels infants. Això, el primer cap de setmana; al següent repetirà Lorax –en què pel que e sveu es tenen dipositades grans esperances– i Los idus de marzo, l'última de Clooney.

concdicions per concretar / L'objectiu és evitar els errors comesos en l'última etapa dels Modern en la gestió del Rocafort, quan –segons el Comú– a Sant Julià arribaven cintes ja estrenades a la capital i, per tant, en fase terminal: «Les estrenes arribaran al mateix temps a Illa Carlemany que al Rocafort», insisteix Sabaté. Ja es veurà. Com també es veuran les condicions de l'acord, si és que finalment la iniciativa arriba a bon port: el Comú cedirà la sala a canvi d'un lloguer o d'un percentatge de la taquilla. Totes les opcions estan obertes –advertia ahir la consellera– i els detalls només es concretaran si tot surt com tothom sembla que vol que surti: «Però primer hem d'esperar que funcioni». Seria, òbviament, una excel·lent notícia per a una parròquia que es va quedar sense cine l'octubre del 2007 –data de l'última projecció al Rocafort: Infiltrados, sembla– i que ajudaria a treure el mal regust que va deixar la clausura, ara fa just un any, dels històric Modern, a la capital. Brots verds a la vista. Cinematogràfics, però verds.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT