PUBLICITAT

La Societat de gestió dels Drets d'Autor escull el Consell d'Administració

  • Govern en tindrà les funcions de tutela i supervisió a través de dos representants
30032012_societat autors2
 Imatge de l'assemblea d'aquest divendres. Foto: ANA / M.T.
La primera assemblea general de la Societat de gestió Col·lectiva de Drets d'Autor i Drets Veïns del Principat d'Andorra (Sdadv) celebrada aquest divendres ha servit per elegir i nomenar els membres del Consell d'Administració. En aquest sentit, el Govern en tindrà les funcions de tutela i supervisió a través de dos representants, que seran el director/a del Departament d’Economia (actualment Albert Hinojosa) i el director/a del Departament de Cultura (actualment Montserrat Planelles). El Consell d’Administració es reunirà a mitjans del mes d’abril per escollir el president i altres càrrecs.

La resta del Consell d'Administració està composat per un representant de cada grup que forma part de la Societat. Així Albert Salvadó representarà el d'obres literàries; Jordi Barceló el d'obres musicals; Maria del Mar Garcia, el d'obres plàstiques i fotogràfiques; Xavier Fernández el d'obres creades per a produccions escèniques; i Ordino Studios amb Jordi Albà representarà el grup d'obres i enregistraments audiovisuals.

Pel que fa als artistes i intèrprets executants, estaran representats per la Fundació ONCA en la persona de Josep Farràs; mentre que les produccions de fonogrames recauen en Efor SLU, representada per Marc Pantebre. La representació de les organitzacions de radiodifusió i d’organitzacions que comuniquen els seus programes per mitjà de fil ha quedat en mans de Rtvasa representada per Francesc Robert, i finalment, Laura López representarà el grup d'altres tipus d'obres.

Les funcions principals de la Sdadv seran gestionar els drets patrimonials dels titulars de drets d’autor i drets veïns per compte i en interès dels titulars i mitjançant un contracte de mandat de gestió, contribuir al foment de la creació i
la promoció de la cultura i les prestacions artístiques en general, i crear fons assistencials i promocionals en benefici dels seus membres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT