PUBLICITAT

El desacord al Consell fa perillar el crèdit d'ajudes al lloguer

  • La comissió d'Afers Socials no aconsegueix consensuar un text
  • La divisió entre els tres partits fa preveure un empat 14 a 14
I. A.
ESCALDES-ENGORDANY

La Comissió Legislativa d'Afers Socials es va reunir ahir per negociar les esmenes al Projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar els crèdits a l'emancipació i els crèdits per accedir a un habitatge de lloguer. La manca d'acord entre els tres grups parlamentaris fa preveure un empat 14 a 14 a la votació al plenari i fa perillar l'aprovació de les ajudes.

El Grup Reformista havia esmenat el text, com ha fet amb bona part dels crèdits extraordinaris, i va intentar una transacció amb els socialdemòcrates. El PS, però, va rebutjar de pla les esmenes dels reformistes, que només van comptar amb l'abstenció d'Andorra pel Canvi, grup que també havia formulat esmenes al crèdit extraordinari. Tot plegat fa que, ahir, diversos membres de la comissió donessin ja per segur un empat a de 14 vots a favor i 14 en contra en la sessió de Consell General que voti el Projecte de llei en qüestió. Aquest empat deixaria sense dotació pressupostària la convocatòria d'ajuts al lloguer d'habitatges d'aquest any.

La discussió de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit és la conseqüència de no tenir un pressupost aprovat per a aquest any. Tot i la bona predisposició inicial dels tres grups a negociar els diferents crèdits per cobrir les necessitats de l'Administració i del país, el cert és que cada cop és més gran el desacord a les comissions.

 

 Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT