PUBLICITAT

La Festa Major de la Seu apostarà per nous actes participatius

  • La Pegatina, Tribut a Sau, Skatalà i Pastorets encapçalen els concerts
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un cercavila i la desfilada de gegants a la Festa Major, l'any passat. Foto: TONY LARA

La Festa Major de la Seu d'Urgell apostarà aquest any per noves activitats amb un caràcter marcadament participatiu i de cohesió veïnal. Ahir es va presentar el programa de la celebració, que s'estendrà del dia 23 fins al 31 d'aquest mes amb una setantena d'actes. L'oferta musical presenta, entre d'altres, les actuacions de Tribut a Sau, Pastorets Rock i Skatalà i La Pegatina. L'entrada de noves propostes és fruit del procés participatiu que ha dut a terme l'Ajuntament. La regidora de Festes, Mireia Pellicer, va destacar ahir que "s'ha aconseguit la implicació d'una quarantena de veïns, dels quals, a més a més, set s'han incorporat a la Comissió de Festes".

Una de les novetats és el Sopar Popular, promogut pel Club de Caça i Pesca de l'Alt Urgell, que s'ha programat per divendres dia 27 a la nit, just abans del festival de bandes locals Seu Rock. L'altra és la recuperació del Correaigua, que s'havia perdut per motius econòmics i també a causa del període de sequera. Alhora, s'ha previst per primera vegada activitats per al segment d'edat dels adolescents. D'altra banda, durant els dies de celebració es podrà veure una exposició de programes antics de la festa, cedits per particulars. El més antic data de 1935.

En l'apartat musical, el centre d'atenció serà La Pegatina, grup revelació de l'any i el més sol.licitat en el procés participatiu. Actuaran acompanyats d'El Niño de la Hipoteca i Autoput.

Prèviament, la nit de dissabte (dia 28) estarà dedicada al 25è aniversari de RàdioSeu, emissora oficial de la festa, i inclourà el grup Tribut a Sau, un conjunt de músics que s'han unit per retre homenatge a una de les grans bandes del rock català. La formació inclou Miquel Abras, Jofre Bardají, Berta, Papa Juls (Sangtraït) i Victòria (La Porta dels Somnis). Completaran la nit Mala Vida i Stickovers. Diumenge els protagonistes seran els Skatalà, pioners de la música jamaicana a Catalunya, en un dels únics deu concerts que ofereixen per commemorar els seus 25 anys damunt els escenaris. Estaran acompanyats de Pastorets Rock, que miraran de reeditar la molt bona rebuda d'ara fa tres anys i que també posaran el final de festa amb DJ Caganer. Paral.lelament se celebrarà el festival SeuTronik.

ACTIVITATS
La resta del programa es manté en la línia habitual, amb un ampli ventall d'activitats esportives, lúdiques, infantils i culturals. En l'àmbit infantil, actuaran Mackenzy's, La Gran Família i Megacló, i hi haurà una ludoteca gegant, la festa de l'escuma i una festa aquàtica. A més a més, el pregó incorpora un pregó infantil fruit d'un concurs per als escolars del municipi. Quant a la tradició, no hi falten la cercavila i plantada de gegants, el Ball Cerdà i les actuacions de renom de la Cobla Ciutat de Girona, la Bellpuig Cobla, el grup d'havaneres Cavall Bernat i La Principal de la Bisbal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT