PUBLICITAT

Els parcs de l'Alt Pirineu i l'Arieja volen estrènyer lligams

  • L'espai natural presenta la seva activitat en unes jornades a Aulús
  • La intenció és recuperar un contacte fluid anys enrere però perdut darrerament
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
El delegat a l'Alt Pirineu de Medi Ambient i Habitatge, Òscar Augé. Foto: EL PERIÒDIC

Els parcs naturals de l'Alt Pirineu i de l'Arieja estan treballant per estrènyer relacions. D'aquesta manera, els representants de l'espai natural català han aprofitat les Jornades sobre Llibre i Muntanya, que es van celebrar ara fa deu dies a la població d'Aulús, per presentar la seva activitat als homòlegs de la veïna França.

Més concretament, el Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos ha promogut l'intercanvi per recuperar el contacte entre els dos vessants pirinencs, que en els últims anys s'estava menystenint. I és que antigament aquesta relació havia estat significativa en els àmbits cultural, econòmic, social i d'acords entre famílies, però que en el transcurs de les darreres dècades s'ha perdut força.

De fet, el trajecte a peu des del refugi de Certascan, a través del port de Guiló, fins a Aulús és de tan sols sis hores. Però la manca d'una bona comunicació viària, com podria ser el reivindicat túnel de Salau, ha reduït la relació entre els Pallars i l'Arieja.

PROMOCIONS EDITORIALS
El Parc Natural de l'Alt Pirineu va aprofitar la visita a l'Arieja per presentar en primícia el llibre fotogràfic sobre el parc que ha promogut l'editorial Viena i que acaba de sortir d'impremta. La presentació es va dur a terme amb l'autor de les fotografies, Jordi Bas, i el delegat a l'Alt Pirineu del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Òscar Augé. Aquesta va ser una oportunitat única per fer conèixer al poble francès la riquesa natural i cultural d'un territori a tocar, però de moment força desconegut.

Entre els convidats a les jornades, també hi va haver una delegació d'artesans agroalimentaris i manufacturers de municipis integrats dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Els degustadors francesos van aplaudir els productes catalans, entre els quals destaquen el xolís, la secallona, les galetes de nous i els formatges. També s'hi ha exposat una diversa gamma de productes des d'artesania de feltre, joieria, retaules de fusta fins a ungüents i herbes remeieres.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT