PUBLICITAT

El SIPA no descarta portar les retallades a Estrasburg

JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Sindicat de Policia d'Andorra (SIPA) s'ha mostrat «decebut» per la sentència del Tribunal Constitucional respecte al recurs presentat por una quarantena de membres d'aquesta entitat contra la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal. Una legislació que va entrar en vigor l'abril de l'any passat i que contempla retallades salarials per a aquells funcionaris públics que cobren rendes superiors als 3.000 euros bruts mensuals.

La resolució del Constitucional atorga de forma parcial l'empara al col·lectiu respecte a que s'han vulnerats els seus drets sindicals i, en aquest sentit, s'insta al Govern a convocar la comissió consultiva de la Funció Pública per tal que es pronuncii a través d'un informe sobre les retallades. D'altra banda el TC desestima la resta de demandes formulades, especialment aquelles referides al restabliment de la integritat dels salaris dels empleats públics.

El portaveu del SIPA, Joan Comella va explicar ahir que «acaten però no comparteixen» la sentència i, en aquest sentit, no descarten denunciar els fets davant els Tribunals europeus, tot i que encara no han pres cap decisió en ferm, ja que són conscients que «el procediment s'ha extingit i no es pot recórrer». Comella va assenyalar que es posaran en contacte amb altres sindicats de policia del país i d'Espanya per buscar el màxim de suports i complicitats.

La sentència del Constitucional crea jurisprudència en el procediment que es va seguir, en un cas en el qual manifesten«s'han vulnerat els drets socials de les persones». De manera immediata es plantejaran si tenen prous recursos econòmics per poder tirar endavant accions de protesta més contundents. Es van mostrar també pessimistes respecte a la possibilitat que prosperin recursos semblants d'altres sindicats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT