PUBLICITAT

Diferents personalitats parlen sobre la Constitució

  • Un cicle de conferències detallarà el procés constituent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bonell i la responsable de protocol del Consell General, ahir Foto: ANA / M. C.

El Consell General va presentar ahir el cicle de conferències que iniciarà dilluns vinent per abordar els darrers 50 anys del procés constituent. La subsíndica, Mònica Bonell, va explicar que les xerrades serviran per abordar qüestions com les circumstàncies que van portar a Andorra a dotar-se d'una constitució, la transició entre tradició i estat de dret o els canvis jurídics que han tingut lloc des de l'aprovació de la Constitució, entre altres. Aquest cicle s'emmarca dins les celebracions del 20è aniversari de la Constitució i comptarà amb la participació de personalitats reconegudes com l'excap de Govern, Òscar Ribas; l'exsecretari personal del copríncep episcopal, Joan Massa, i el representant del copríncep francès, Pascal Escande; el primer president del Tribunal Constitucional, Juan José López-Burniol; i els actuals presidents dels grups parlamentaris, Jaume Bartumeu i Ladislau Baró.

Alguns dels temes que es tractaran, segons va explicar Bonell, són les circumstàncies que van portar a Andorra a dotar-se d'una Constitució, el disseny d'Estat, la transició entre tradició i estat de dret o preguntes com «si les institucions eren realment medievals, com van acceptar un canvi tan substancial? Quina era la demanda de la ciutadania? Davant de quines circumstàncies ens podíem trobar o quines són les principals novetats?».

També hi tindran cabuda altres perspectives d'actualitat com ara com s'entén el funcionament de la Constitució com a eina jurídica, què ha passat en els darrers 20 anys des de la perspectiva jurídica o què ha significat per a la vida quotidiana dels residents al país esdevenir un Estat de dret democràtic i social, segons recollia l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT