PUBLICITAT

Un grup de veïns pretén frenar el projecte Meritxell d'un sol carril

  • Ferrer vol que finalitza la prova de mobilitat abans de decidir res
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Meritxell d'un sol sentit amb la desviació pel carrer doctor Molines Foto: TONY LARA

Un grup de veïns, comerciants i propietaris de l'avinguda Meritxell van presentar dilluns passat un escrit al Comú d'Andorra la Vella per manifestar el seu descontentament amb el canvi de circulació fet a l'avinguda i l'eixamplament de les voravies, primer pas de la remodelació que les associacions de comerciants de la capital reclamen des de fa anys. El moviment dels descontents liderat per Meritxell Molné, va aconseguir reunir una vuitantena de signatures per demanar al comú que es faci enrera i torni a l'avinguda la mateixa aparença i el doble sentit de circulació que ha tingut fins ara. Un dels signants del manifest, Arjan Hotchandani va explicar ahir que «m'acabo d'entrevistar amb el cònsol menor, i el que puc dir és que senyor Minguillón no té la intenció de complir amb la seva paraula».

Menys vendes / Hotchandani va explicar les seves paraules pel fet que «m'havia dit que si no ens agradaven els canvis n'hi hauria prou amb fer una carta i reunir un màxim de signatures, que és el què hem fet, però ara ens diu que hem d'esperar fins el mes que ve». Enfadat el comerciant va argumentar que «volem tornar al doble sentit de circulació, tal com era abans, perquè aquests dies hem perdut un 70% de vendes». I va afegir que «no sé perquè hem d'esperar que obrin el carrer de la Valira en tots dos sentits de circulació per veure que això no funciona». Hotchandani també va reiterar que «el trànsit a Meritxell es col·lapsa i has de donar moltes voltes per arribar-hi» i va insistir en què «ens pensàvem que el sentit de circulació aniria al revés i no d'aquesta manera que en lloc de facilitar la circulació a la parròquia la complica encara més». Recordant que «fa 40 anys que sóc comerciant a la capital», va concloure que «aquesta remodelació només afavoreix a uns quants». En quant a l'embelliment de l'avinguda i l'eixamplament de les voravies, el comerciant aposta, curiosament, per les voreres estretes «perquè així la gent s'acosta més als aparadors, veu la mercaderia i si alguna cosa li agrada o l'encurioseix entra i acaba per comprar».

Un projecte mal explicat / Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de Meritxell (ACPM), Sònia Yebra, va lamentar que «algunes de les persones que han signat, desconeixen el projecte» i va afegir que «una vegada han parlat amb nosaltres, la idea ja no els sembla tan malament». De fet, Hotchandani semblava convençut que l'avinguda Carlemany no es tancarà al trànsit: «a Escaldes ve que s'ho han repensat» va dir. En canvi, des de les associacions de comerciants se segueixen tots els canvis, tant a la capital com a la vila veïna, amb molta atenció. Yebra també va recordar que «l'1 de maig s'obre el vial de la Valira al doble sentit de circulació i hem d'esperar per valorar com acabarà d'afectar el trànsit a Meritxell». La presidenta de l'ACPM va exposar que «les informacions que han sortit fins ara als mitjans no acaben de donar una visió global del projecte, cosa que potser crea més dubtes i no aporta respostes». Per això, Yebra va anunciar que «després de la reunió que mantindrem avui amb el comú i amb l'enginyer redactor del projecte, Gerard Adserà, el comú i els representants de les associacions de comerciants de la capital convocarem una roda de premsa per explicar tot el projecte conjuntament». I en previsió als canvis imminents a Carlemany va reiterar que «alguna cosa hem de fer per no quedar arraconats, sinó morirem d'èxit perquè, ens agradi o no, l'eix comercial quedarà del tot trencat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT