PUBLICITAT

Dos veïns de la Seu, detinguts per contraban

  • Tres veïns més han estat imputats per pertànyer al grup desmantellat
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El maleter del vehicle ple de tabac ros de contraban Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va detenir diumenge dos veïns de la Seu d'Urgell, i en va imputar tres més, per pertànyer a un grup que es dedicava al contraban de tabac. Les detecions es van produir a la L-310 al terme municipal de Tàrrega, quan els agents van decomissar 8.500 paquets de tabac de contraban amagats en un Opel Vectra i valorats en 36.022 euros.

La investigació havia començat un mes abans arran d'una actuació de la Policia andorrana en què havien decomissat tabac extracomunitari a un ciutadà espanyol. Aquest decomís va permetre esbrinar que l'home estava realitzant activitats de contraban de tabac entre Andorra i Espanya juntament amb altres veïns de la Seu d'Urgell.

L'operació va culminar el passat diumenge quan, cap a les nou del vespre, es va detectar la presència del grup de persones i vehicles investigats, que iniciaven la marxa en comboi de tres, des dels voltants de la Seu cap a Lleida. En aquest moment es va iniciar l'operatiu policial ja que es tenien sospites que s'estava transportant tabac de contraban. Finalment, un dels vehicles va ser localitzat i detingut al quilòmetre 0,800 de la L-310 al terme municipal de Tàrrega.

Els agents van identificar els ocupants del vehicle, que van resultar ser S. T. R., de 31 anys i S. E. S., de 27 anys, els dos veïns la Seu d'Urgell. La inspecció al vehicle va permetre localitzar 8.500 paquets de tabac ros de diverses marques valorats en 36.022 euro.s Per tot plegat, els agents van detenir els dos homes.

Com a conseqüència de les investigacions, dilluns es va imputar dues persones més, J. E. G. A., de 24 anys i J. M. J .M., de 46, i dimarts es va imputar V. G. A., de 28 anys, tots tres veïns de la Seu d'Urgell, per la seva presumpta implicació al grup dedicat al contraban de tabac. La Guàrdia Civil no descarta dur a terme noves detencions. Per tot plegat, els agents van instruir diligències per delictes de contraban, atemptat contra agent de l'autoritat, contra la seguretat del trànsit i pertinença a grup criminal dels dos detinguts, que, juntament amb els dos homes, van ser lliurades al Jutjat d'Instrucció de Cervera, quedant el vehicle i la mercaderia a disposició judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT