PUBLICITAT

El mes de febrer manté la caiguda lliure dels assalariats

  • Els 37.300 treballadors representen un 2,2% menys que fa un any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns treballadors arreglant la façana d'un comerç. Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats del mes de febrer va situar-se en les 37.262 persones, el que suposa un descens del 2,2% respecte al mateix mes de fa un any. Així ho va informar ahir el Departament d'Estadística.

Les dades mostren que a part del sector de la construcció, amb una variació negativa del 14,9%, també cal destacar disminucions en els sectors d'indústries manufactureres, amb el 9,3%, venda i reparació de vehicles de motor, amb el 6,9%, i comerç a l'engròs i intermediaris del comerç, amb el 6%. A l'altra cara de la moneda, Estadística va apuntar una variació positiva del 3,4% en el sector producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, del 3% en altres activitats socials i serveis personals i del 2,7% en agricultura, ramaderia, caça i silvicultura.

Pel que fa a la massa salarial total del febrer, va situar-se en 74,2 milions d'euros, el que es tradueix en una variació positiva del 0,9% respecte al mateix mes de l'any anterior. En aquest sentit, destaca el sector de la construcció com el que ha rebut més impacte per la variació anual negativa de la massa salarial, amb el 20,7%, seguit d'indústries manufactureres, amb l'11,1%, transports i comunicacions, amb el 9,1% i comerç a l'engròs i intermediaris del comerç, amb el 8,9%. En canvi, hi ha dos sectors que van destacar aquest mes per una variació anual positiva: activitats immobiliàries i serveis empresarials (6,8%) i agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (5,3%). D'acord amb les dades dels últims dotze mesos, la mitjana de la massa salarial és de 72,2 milions d'euros amb una disminució respecte el mateix període de l'any anterior del 3,2%.

Sou mitjà de 2.000 euros / D'altra banda, el salari mitjà total al febrer va situar-se en els 1.990,71 euros, el que suposa un increment del 3,2% respecte al mateix mes de l'any anterior. Segons Estadística, aquest augment és conseqüència, principalment, de la variació positiva de tres sectors: activitats immobiliàries i serveis empresarials (4,2%), agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (2,5%) i educació (2,1%). Per contra, van presentar una variació anual negativa els sectors transports i comunicacions, amb el 8%, seguit de la construcció, amb el 6,8% i de la producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, amb el 4,6%. D'acord amb les dades dels darrers dotze mesos, la mitjana del salari mitjà és de 2.009,04 euros amb una variació respecte al mateix període de l'any anterior que es manté estable amb el 0%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT