PUBLICITAT

Inúu fa la seva posada de llarg davant una nodrida assistència

  • Autoritats, agents econòmics i socials, i tot Andorra, celebra l'arribada del nou centre wellness
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les campiones de natació sincronitzada, Gemma Mengual i Virginie Dedieu, evolucionen en una coreografia dissenyada per a Inúu, ahir Foto: ÀLEX LARA

Prop de 200 persones es van reunir ahir al nou centre wellness, Inúu, per celebrar la concreció d'un projecte que demostra, tal com va dir la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, que «no només el projecte Caldea segueix viu, sinó que s'amplia i pren una nova dimensió amb la presentació d'Inúu». Marín es va felicitar de l'arribada del germà petit de Caldea compartint la satisfacció amb els accionistes i el consell d'administració de la Societat explotadora mixta del termolúdic d'Escaldes-Engordany (Semtee), i «amb la gran majoria de ciutadans de la parròquia i del país». I va afegir: «Això vull subratllar-ho perquè senten Caldea com a cosa pròpia». Marín va insistir en què «l'edifici i les instal·lacions són una feliç realitat i una altra esplèndida mostra d'arquitectura d'avantguarda integrada en un conjunt com Caldea». I va apostar per l'èxit de la iniciativa tot i que va reconèixer que «sóc conscient que això ho dic en un marc de crisi i pessimisme, però penso que d'aquesta crisi només en sortirem amb confiança, idees noves i, sense menystenir el càlcul realista, amb un plus de gosadia». Marín va recordar els inicis de Caldea i que el projecte també havia tingut moltes veus detractores però, «el temps» –va dir– «vull creure que acaba donant la raó a les persones amb bones idees i als projectes ben fets». Per això, va reiterar que «hem volgut donar continuïtat a aquest èxit i materialitzar la culminació d'un projecte visionari». Per acabar el seu parlament la cònsol va fer al·lusió als equips comunals que van apostar pel «diamant a la vall», tal com el van anomenar en el seu moment, a finals dels anys 80, i va argumentar que «no citaré noms, són moltes les persones i s'estenen en el temps, algunes malauradament ja no són entre nosaltres, però a tots ells i de tot cor: gràcies».

Nous horitzons econòmics / El cap de Govern, Toni Martí, l'artífex més actiu en la construcció del nou centre que es va projectar durant els dos mandats que va fer al capdavant del Comú d'Escaldes-Engordany, just abans de l'actual equip presidit per Marín, no va faltar a la cita. I va dir que «Inúu està cridat a jugar un paper fonamental en el creixement de nous sectors econòmics, en aquest cas el clúster de Salut i Benestar». Martí va evocar la tradició del termalisme, els sectors turísitic i de la salut i el bon nivell dels professionals, com a base per «projectar Andorra cap al futur». «Tot això, unit a les oportunitats de l'obertura econòmica ens ha de portar a convertir Andorra en un referent del turisme de salut i benestar». I va reiterar que «l'aposta de Caldea i Inúu és un bon símbol del que hauria de ser l'aposta d'Andorra per la diversificació i l'obertura».

No obstant això, i sense oblidar la crisi que assota Europa, Martí va matisar que «no és el moment d'esperar beneficis immediats, ni de buscar una rendibilitat ràpida i sense esforç o de pensar només des d'una òptica individual o fins i tot egoïsta. És el moment de posar les bases d'un creixement sostenible». I va concloure convidant als assistents a «mirar una mica més enllà i d'aspirar a coses més grans com han sabut fer tots aquells que han unit el seu esforç perquè aquest projecte sigui avui una realitat».

Exportar el saber fer / L'arquitecte francès, Jean-Michel Ruols, i el director de Caldea, Carles Pascuet, van tancar els parlaments. Ruols, pare de la criatura, va explicar que «Inúu inaugura una nova generació de convivència internacional al voltant de la cultura termal» i després de fer un poètic descriptiu de les instal·lacions, va incitar l'equip de Caldea i d'Inúu així com les empreses andorranes que han concretat el projecte, «a exportar el seu savoir faire». «Les convido a acompanyar-me a França, a la Xina i al Marroc amb l'ajuda benèvola de l'ambaixador de França a Andorra, Zaïr Kedadouche», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT