PUBLICITAT

Dansa del Foc de Tuixent a la Fira de les Trementinaires

  • D'altres novetats de l'edició són un taller de tint natural per a llana
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Pep Lizandra, a la dreta, amb Pep Jaumet Foto: C. C. DE L'ALT URGELL

La Festa i Fira de les Trementinaires estrenarà aquest dissabte vinentla Dansa del Foc de Tuixent, que es ballarà durant l'encesa de la foguera de plantes aromàtiques. La dansa, tant pel que a la música com a la coreografia, ha estat creada per Pep Lizandra, un dels més actius divulgadors de la música i la dansa tradicional del Pirineu i que participa a la Festa de les Trementinaires des de la primera edició, l'any 2000.

La Dansa del Foc de Tuixent és oberta a tohom qui vulgui ballar-la. Prèviament, a la tarda, se'n farà un assaig dins del Taller de Danses que el mateix Pep Lizandra impartirà a Sorribes de la Vansa. La dansa inclou un preludi del qual en seran protagonistes els nens i les nenes de l'escola de Tuixent. La dansa s'ha creat per donar més solemnitat a l'acte d'encesa de la foguera de plantes aromàtiques i té l'objectiu de ballar-se cada any de cara al futur.

Un altre acte de gran significat es farà just abans de l'estrena de la dansa. Es tracta d'un homenatge a Josep Garcia Muixí, el popular cantaire Jaumet de Tuixent, que va morir el passat mes de novembre i que serà el gran absent de la Festa de les Trementinaires d'aquest any, on sempre cantava El llodrigó i d'altres cançons tradicionals.

plantes i flors en la cosmètica / D'altres novetats són un taller de tint natural per a llana, a càrrec d'Artesania Tèxtil Jové, de Cornellana, i un altre sobre l'ús de plantes i flors en la cosmètica, que impartirà Núria Gavaldà, d'Essències de Tuixent. Justament flora i alta cosmètica seran tractades en una xerrada que oferiran la directora del Museu del Perfum d'Andorra, Imma Zamora, i la botànica Montserrat Brugulat. Un altre dels tallers programats és el de cuina i remeis de l'ortiga, a càrrec de Suzette Böringer, d'Herboristeria Cal Nogué d'Ossera. Itineraris botànics, visites guiades al Museu i al Jardí Botànic de les Trementinaires, presentacions literàries, espectacles infantils, balls, concerts i la fira d'herbes remeieres i productes naturals completen el programa d'actes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT