PUBLICITAT

Un empresari, acusat de gravar d'amagat els seus treballadors

  • La Fiscalia demana una indemnització de 3.000? per a cada un
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge dels passadissos de la Batllia- Foto: EL PERIÒDIC

Dos treballadors van denunciar el seu cap, propietari d'una pastisseria del Principat, l'abril del 2012 acusant-lo d'haver-los gravat les veus d'amagat i sense el seu consentiment. Els empleats, una administrativa i l'encarregat de màrqueting, van trobar una gravadora al despatx, i al posar el play, van escoltar converses seves, llavors van portar l'aparell a la Policia. L'empresari acusat va dir que la gravadora era per a ús personal, que l'utilitzava per notes, tot i que en les gravacions no se'n va trobar ninguna.

Pel ministeri fiscal els fets són clars, les gravacions ho proven i demostren «sense cap mena de dubte» que l'empresari és culpable. El Fiscal l'acusa d'un delicte major de vulneració de l'intimitat utilitzant aparells externs i va demanar 20 mesos de presó condicional per l'empresari i que aquest indemnitzés amb 3.000 euros a cadascun dels treballadors en concepte de judici moral.

ELS FETS / La fiscalia va explicar que l'empresari havia deixat en reiterades ocasions una gravadora al despatx sense que els empleats en fossin coneixedors per tal d'escoltar posteriorment les converses. El Fiscal va dir que si era per notes personals, tal i com havia justificat l'acusat, com s'explicava que a les gravacions no hi hagués cap nota personal. També va destacar la capacitat de gravació de l'aparell, 536 hores, el sistema de gravació automàtic al sentir veus i el fet que aquesta podia tenir com accessori un micròfon, concloent que aquestes funcions «no eren necessàries» per gravar notes personals. A més, les gravacions, alguna de les quals va poder escoltar ahir el tribunal, demostren que l'empresari voluntàriament i personalment activava la gravadora abans que els seus empleats entressin al despatx. Per tant, per la fiscalia queda demostrat que manipulava l'aparell i que l'acusat gravava sense consentiment dels treballadors.

LA DEFENSA / Per la seva banda la defensa de l'acusat va voler subratllar el fet que van ser els empleats qui van trobar la gravadora i que la van entregar a la Policia, i que per tant, la podrien haver manipulat. Així doncs, va concloure que les deduccions de la fiscalia són una possibilitat, però que no són uns fets provats i que no demostren la vulneració dels drets dels treballadors.

Pel que fa a les característiques de la gravadora, la defensa va dir que el fet de tenir l'aplicació del micròfon no significa que hi hagués la voluntat d'utilitzar-lo. A més, va afegir que al no haver demanat la prova pericial de la gravadora, es desconeix si hi ha parts de les gravacions que han estat esborrades. Per tant, la defensa va considerar que no hi ha «suficients proves» i va demanar la lliure absolució de l'acusat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT