PUBLICITAT

El comiat de Puig està servit

  • Moliné avança l'evidència: «No pot seguir per tot el que ha passat i perquè no ve a la feina»
  • El màxim mandatari busca durant tot el dia al gerent per tenir un cara a cara, però no el troba
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
François Moliné, president del FC Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

L'evidència comença a agafar forma. Una vegada solucionat el urgent problema del pagament amb la plantilla de futbol sala del FC Andorra, de la qual el gruix de jugadors forans tenia ahir una ordre d'expulsió del país i que ha hagut de solucionar el Govern desbloquejant 20.000 euros de la subvenció, la junta del club tricolor comença a prendre decisions dràstiques. La primera, el comiat de Puig, que ja podem dir que està servit.

El president, François Moliné, ja està disposat, des d'ahir, a parlar amb transparència i llibertat de com s'intentarà redreçar la situació mentre, paral·lelament, el Govern continua fent l'auditoria de comptes i la Fiscalia indaga en les presumptes irregularitats per si s'ha de dur el cas a la Batllia. Moliné té clar el primer moviment: «Està clar que el gerent no pot seguir en el càrrec per tot el que ha passat. Fer-lo fora és la intenció», va assegurar ahir. Però no vol precipitacions. Puig fa dues setmanes que no dóna senyals de vida no s'ha presentat a la feina. Com tot assalariat d'aquest món, les conseqüències per no presentar-se a la feina sense justificació es tradueixen en un comiat sense haver de fer front a cap liquidació però abans l'Andorra s'haurà de posar en mans d'un advocat per assegurar-se que és així: «En teoria tenim les de guanyar però hem de saber si jurídicament se'ns donarà la raó perquè no volem perjudicar més el club i la seva economia», va justificar el màxim mandatari.

L'altre punt important per a la junta és conèixer l'estat real del club, començant pel patrimoni –pisos, per exemple–, deutes en transport, dietes de les plantilles... I per això Moliné tenia clares dues vies d'actuació: o reunir tota la directiva amb el gerent, opció que va acabar descartant al llarg del dia, o tenir ell mateix un cara a cara amb Puig. Des de primera hora del matí va intentar contactar amb ell, sense fortuna: «L'he trucat al matí a casa seva [el mòbil està apagat des de fa dies] i la seva mare m'ha dit que havia anat a l'advocat. Li he dit que em truqués, però encara estic esperant a que ho faci...», va assenyalar ja a la nit el president. «Ara ja no crec que ho faci i si s'ha posat en mans d'un advocat segurament aquest li haurà dit que no parli així que nosaltres farem el mateix i quan tinguem clar que podem acomiadar-lo sense haver d'indemnitzar, ho farem».

La famosa assemblea, que inicialment s'havia de fer dimarts i que dia a dia s'ha anat posposant, ja no té una data fixa. Es celebrarà tan bon punt la junta tingui el control de tot, per poder tenir tots els asos a sobre la taula, i per això hi ha la voluntat i la urgència de parlar amb Puig, però com aquest no dóna senyals de vida, sembla que això va per llarg.

PUIG JA HA COBRAT MAIG I JUNY / Un altre dels temes que el club ha de resoldre amb assessorament jurídic és el de les mensualitats transferides pel gerent. Puig va desviar al febrer 12.500 euros en concepte de salaris fins al mes de juny –en cobrava 2.500 al mes– però en el que va de maig no ha treballat més d'una setmana i al juny, que segons els plans de la directiva ja no estarà al club, tampoc no tindrà dret a nòmina. Per tant a dia d'avui Puig deu entre 2.500 euros i 5.000 al club.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT