PUBLICITAT

Luxemburg aposta per tancar en breu el CDI amb Andorra

  • Toni Marti explica a Jean-Claude Juncker els avenços realitzats amb el procés d'obertura econòmica
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

20130527203452261

El cap de Govern, Toni Martí, va reunir-se ahir al matí amb el primer ministre de Luxemburg, Jean-Claude Juncker i li va expressar la voluntat d'Andorra d'arribar a convenis de no doble imposició (CDI), per la seva banda, Juncker va mostrar la predisposició de Luxembrug a concloure les negociacions «en un breu termini de temps», donant continuïtat a les negociacions entre els ministres d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el luxemburguès, Jean Asselborn, segons va informar el Govern mitjançant un comunicat.

La trobada es va fer al ministeri d'Estat luxemburguès en un clima de cordialitat entre els dos mandataris i va durar prop de 45 minuts. La reunió va tenir com a principal punt d'interès el procés d'obertura de l'economia andorrana.

Martí va explicar al seu homòleg els avenços realitzats en aquest àmbit amb la llei d'inversió estrangera, la reforma fiscal i el procés homologació internacional.

FISCALITAT DE L'ESTALVI/ Una altra de les qüestions que es van abordar en la reunió va ser el mandat de la Unió Europea per negociar amb els països tercers una ampliació de la directiva de la fiscalitat de l'estalvi.

Juncker va explicar a la delegació andorrana la voluntat de Luxemburg de fer un pas endavant cap a l'intercanvi d'informació automàtica.

Els dos governs van coincidir en la necessitat de reforçar els mecanismes de comunicació bilaterals en aquesta i d'altres qüestions, segons va assenyalar l'Executiu en el comunicat. El tercer gran eix de la trobada amb el primer ministre luxemburguès va ser les relacions Andorra-UE.

El cap de Govern va expressar la voluntat «inequívoca» d'acostament a Europa, una voluntat que s'hauria de plasmar amb l'ingrés a l'Espai Econòmic Europeu o un acord d'associació.

Martí va qualificar posteriorment la reunió de «molt profitosa», remarcant el paper desenvolupat per Luxemburg com a membre fundador de la Unió Europea i, particularment, pel seu primer ministre, Jean-Claude Juncker, amb més de vint anys en la primera línia de la política europea.

El cap de Govern va arribar a Luxemburg diumenge, aprofitant la primera jornada per sopar amb la delegació andorrana que participa als Jocs dels Petits Estats. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT