PUBLICITAT

Les lleis de la competència i del comerç es votaran el 13 de juny

  • DA opta perquè el Govern no sigui qui fixi obligatòriament els períodes de rebaixes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una parella mira un aparador, durant el període de rebaixes d'estiu de l'any passat Foto: TONY LARA

La Comissió Legislativa d'Economia va acabar ahir el debat d'esmenes de la proposició de llei del comerç i tancarà avui el treball del projecte de llei de competència efectiva i protecció del consumidor, per tal que els dos textos estiguin disponibles per al proper ple del Consell General, previst per al 13 de juny, de manera que ben aviat es posarà fi a una mancança llargament reivindicada pel sector comercial.

La consellera demòcrata i presidenta de la comissió, Sílvia Calvó, va explicar que la major part de la seixantena d'esmenes que DA va presentar a la proposició de llei socialdemòcrata han rebut el suport de l'oposició, excepte pel que fa a la regulació dels períodes de rebaixes, que finalment no hauran de ser fixats obligatòriament pel Govern tal com proposava el PS, ni tampoc es limitarà la durada dels períodes de promocions. Calvó va defensar aquestes mesures i va recordar que l'Executiu només intervindrà si hi ha una distorsió, però no si els comerciants treballen conjuntament, destacant que això és precisament el que s'està veient últimament, amb els programes de rebaixes temàtiques que està tirant endavant el sector «amb un suport bastant unànime».

És el sector qui ha escollit / De fet, Calvó va voler destacar que DA «va fer la feina que no va fer el PS» d'anar a veure els comerciants i recollir els seus suggeriments, i que per tant és a demanda del sector que han decidit donar més flexibilitat a les rebaixes.

Calvó va explicar a l'ANA que la majoria de les 60 esmenes que DA va presentar sobre el text socialdemòcrata es van aprovar per unanimitat o amb el suport d'un dels dos grups de l'oposició, i que n'hi ha hagut una vintena que van transaccionar-se, mostrant-se així satisfeta del treball que s'ha fet en comissió. D'aquesta manera, es van millorar alguns aspectes com la simplificació dels tràmits, i van potenciar-se les mesures per lluitar contra l'intrusisme.

De fet, Calvó va coler destacar que «DA va fer la feina que no va fer el PS» d'anar a veure els comerciants i recollir els seus suggeriments, i que per tant és a demanda del sector que han decidit donar més flexibilitat a les rebaixes. La consellera va recordar que el Govern només intervindrà si hi ha distorsió, però que la idea és que els comerciants treballin conjuntament, com ha passat aquest any amb els programes de rebaixes temàtiques.

D'altra banda, avui també s'enllestirà el treball en comissió del projecte de llei de competència efectiva i protecció del consumidor, que complementarà la llei del comerç i que per això s'ha treballat en paral·lel. La llei té per objectiu fomentar el bon funcionament del mercat, beneficiant els ciutadans, consumidors i empresaris, i fiscalitzar les pràctiques que atemptin contra la lliure i lleial competència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT