El Poliesportiu decidirà

• El River salva el ?matx ball' sense Dani Pérez ni Safford i amb Schreiner decisiu en els moments claus
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Llorca intenta passar la pilota en ple salt i defensat per Wright, ahir al Centre de Tecnificació d'Alacant Foto: LA VERDAD DE ALICANTE / Álex Domínguez

El River acabarà aquesta temporada en l'Adecco Or sense acumular dues derrotes seguides. Ahir jugava el quart partit de la sèrie final dels play-off d'ascens amenaçat en aquesta dada que hauria suposat també l'adéu al somni de l'ACB. Però sense Dani Pérez a la pista, ni tampoc Safford, va saber aixecar-se i forçar el cinquè partit guanyant 60-77. Queden 40 minuts per conèixer qui acompanyarà l'Autocid Ford Bugos a l'ACB. El Poliesportiu dictarà sentència el dijous a les 21.00 hores.

El triple de Rivero en l'últim sospir del tercer partit que va significar el 2-1 per als de Rubén Perelló no va afectar en la moral del River. L'inici va ser esperançador per com estava funcionant la maquinària. El primer atac, favorable als tricolors, es va resoldre amb una passada ràpida de Maresch a Flis en la pintura i aquest de primeres va cedir a Moncasi, que va anotar fàcil sota el taulell. Era el torn del Lucentum però la bona defensa del River, ben lluny de la pintura, va forçar a esgotar els 24 segons de temps. La transició va ser ràpida i de nou Moncasi, amb un moviment excel·lent, va tirar un ganxo encertat malgrat la personal de Coppenrath. Era la segona; l'americà, a la banqueta.

Tot anava sobre rodes per al River i dos tirs lliures de Sánchez van fer pujar el 0-6. El Lucentum va estrenar el seu caseller de punts amb un triple a taulell de Bas superats els tres minuts de joc. Llorca va anotar un altre poc després i aquí es va quedar el bagatge anotador del Lucentum en uns primers deu minuts als quals va ser incapaç d'encistellar de dos. 0 de 6 en aquesta parcel·la i 2 de 7 en triples. El River, malgrat encertar 1 de 6 més enllà de 6,75, va encarar el segon quart nou amunt (6-15).

Els moments de patiment encara estaven per arribar. Una cistella de Flis va fer superar els deu punts de renda (12-23, minut 12) però les cistelles de Green (3+1), Coppenrath (2+1) i Rejón van obligar a Peñarroya a demanar temps mort amb un 17-23 (minut 13). «Pilotes interiors», va reclamar el tècnic del River als seus jugadors.

Però en això estava Perelló; en què els sostres del River Hampl, Moncasi o Flis no rebessin amb comoditat a la pintura plantejant una 3-2 que es va deixar els andorrans com sis minuts sense anotar. El Lucentum forçava a tirar de la mitja o la llarga distància, ara que hi ha tant en joc i els nervis apareixen més que mai als canells. El River ho ha notar i els locals, amb un parcial d'11-0 van acabar igualant (25-25).

SCHREINER, SALVADOR / Quedava un minut i va aparèixer Schreiner, salvador en els dos moments més difícils del partit, per fer revifar el seu equip. Dos triples seus i una cistella e Blanch van tornar a recuperar el terreny perdut per anar al descans 25-33.

El Lucentum va continuar blindant la pintura en defensa en la represa i en dos minuts va tornar a igualar amb un parcial de 9-2 (34-34 minut 22). De nou moments de dubte i de nou va aparèixer Schreiner per aconseguir un 2+1 i reanimar un River que començava a dubtar. El protagonisme de l'austríac va animar a Blanch, de nou el millor de partit amb 23 punts i un recital. Un triple d'ell, un altre de Maresch i un altre de Flis van obligar a Perelló a canviar de tàctica, a defensar també el perímetre, però es va adonar tard. Des del 2-1 d'Shreiner el River va sumar un parcial de 4-20 i a l'acabament del quart l'electrònic ja reflectia un tranquil·litzador 40-58.

Va començar el quart període i amb ell, dos triples de Rivero i Sàbat. Peñarroya va haver de demanar temps mort per aturar l'empenta local, recolzada per un públic que cridava més que mai. Va sortir Wright malgrat tenir quatre personals per reforçar les opcions de rebot i amb ell el River també va guanyar un recurs en atac. El que tant havia costat, rebre amb comoditat en la pintura, ho va fer ell dues vegades seguides per donar tranquil·litat (46-62) i Blanch va rematar la feina amb un 2+1 per arribar als 20 de diferència (49-69, minut 34).

Quedaven sis minuts i el Lucentum, ja sense temps, va jugar-se les últimes cartes a la desesperada. Sempre buscant el triple encara que fos forçat i posant el màxim de gent a la pintura per guanyar el rebot. No li va sortir, com tampoc la defensa, ja suïcida, fent continus 2 contra 1 i concedint massa espais, deixant algú sempre lliure, perquè el River acabés les jugades des dels tirs lliures o anotant amb comoditat.

El final va ser plàcid i amb aquesta victòria, amb el 2-2, el River recupera el factor pista. Ara falta que Safford i Dani Pérez també es recuperin. Tenen quatre dies.