PUBLICITAT

El tradicional Mercat Medieval dels Canonges torna a la Seu

  • Una novetat és poder participar com a actor o actriu en el rodatge de la pel·lícula ?Robin Hood'
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'acte de presentació del Mercat Medieval de la Seu Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

La dotzena edició del Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell se celebrarà el cap de setmana vinent. Durant la presentació, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, va destacar la celebració d'un sopar medieval que tindrà lloc al restaurant Andria i una aposta gastronòmica que durant el cap de setmana del mercat oferiran quatre restaurants de la Seu d'Urgell, dedicada al risotto alla isolana, arròs que elaboraran cuiners italians vinguts del Veneto per a l'ocasió. Els restaurants que oferiran aquest risotto són Nice, Miscel·la, Paisatges i Pifarré.

Pallarès també va remarcar l'aposta que es fa des de l'Ajuntament urgellenc pels grups d'animació de la ciutat com l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell, els Diables de l'Alt Urgell, els Gegants de la Seu o l'Associació de Puntaires per amenitzar les més de 20 activitats diàries que se celebraran en aquest esdeveniment medieval. També s'hi potencien les activitats infantils amb diversos tallers de ceràmica, cistelleria i maquillatge, amb Carme Invernon i Leonor Jiménez. També es comptarà amb l'espai Medievàlia, amb jocs gegants, a la plaça dels Oms, així com dos campaments medievals al Parc del Cadí, amb Gog i Magog, i dues gimcanes i diverses manualitats organitzades per l'Associació Cavallista.

D'altra banda, una novetat que presenta el Mercat Medieval dels Canonges és poder participar com a actor o actriu en el rodatge de la pel·lícula Robin Hood, proposta de la productora urgellenca Cheap Films que tindrà lloc dissabte al migdia al jardí de la Catedral.

Animacions musicals / El Mercat comptarà també amb animacions musicals amb Els tronats de la Cort; espectacle de la dansa del ventre a càrrec de Samarkanda; La nit de Sant Joan a càrrec de l'Esbart Dansaire Lauredià; i la companyia Gog i Magog oferiran els espectacles: el Drac Weigand a la recerca de la donzella, la màgia de Luca el Venecià, i lluites i entrenaments de guerrer, i l'amazona Alexandra Nyman.

Pel que fa a la part comercial, un centenar de parades de productes artesans de tot tipus ompliran el carrer Canonges, així com també el carrer Lluís de Sabater. Pel que fa a les parades, el regidor de promoció Econòmica va remarcar que es potencien els artesans de proximitat i els comerciants del propi carrer Canonges.

En l'edició d'aquest any del mercat s'ha organitzat un sopar medieval que tindrà lloc al restaurant Andria on els comensals es podran posar unes disfresses de l'època. Serà un sopar tematizat a càrrec de Gog i Magog i Cheap Films, i tindrà lloc al jardí del restaurant. Després del sopar es projectarà la pel·lícula Robin Hood, rodada durant el migdia en ple Mercat Medieval dels Canonges.

Paral·lelament, un acte previ al Mercat Medieval dels Canonges serà la conferència que realitzarà l'escriptor pirinenc Albert Villaró a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell el divendres a les vuit del vespre. La xerrada de Villaró porta per títol Els instruments de la música medieval.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT