PUBLICITAT

Una exposició pública «curta» i «sense tota la informació»

  • L'oposició lamenta la poca transparència en el projecte de Carlemany
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres de CarlemanyCalidae escolten les postures sobre el tancament de Carlemany, ahir al Consel Foto: ÀLEX LARA

L'exposició pública del projecte per fer de Carlemany una avinguda per a vianants es farà del 12 de juny al 2 de juliol, al vestíbul del Prat del Roure. Així ho va comunicar ahir el cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet, durant la sessió de Consell de Comú. Aquesta exposició pública ha generat malestar a l'oposició, ja que consideren que és curta de durada –en total 15 dies hàbils– i que no s'hi ha inclòs tota la informació necessària perquè els escaldencs coneguin les dimensions i característiques del projecte. Per tot, la consellera socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, va lamentar la «poca transparència» de la majoria, exposant que malgrat estar a favor del projecte, «no ho estem en les formes».

Segons Vendrell, a aquesta informació pública hi mancaran textos com l'informe de conceptualització –que defineix quina nou dimensionament es vol donar a l'avinguda– o l'informe de la Taula de Mobilitat. A més, va plantejar que per garantir la transparència caldria sotmetre el projecte a exposició pública durant 30 dies.

La consellera també va parlar d'«improvisació» per part de la majoria, i va posar com a exemples el fet de presentar el projecte al novembre quan encara no tenien el vistiplau escrit de la Taula de Mobilitat. Una acusació que va negar el cònsol menor, Marc Calvet, el qual va assegurar que la Taula els havia garantit el «sí». Finalment, Vendrell va posicionar-se amb l'associació CarlemanyCalidae i va demanar el restabliment del gir a l'esquerre per accedir a Carlemany des del carrer de la Valira fins que no es tanqui l'avinguda al trànsit, ja que actualment la mala senyalització desconcerta als turistes, segons la consellera. Calvet va emplaçar a Vendrell a sol·licitar-ho a Mobilitat.

Per tot, l'oposició considera que s'està anant massa ràpid amb l'únic objectiu d'arribar a la festa major d'Escaldes amb el projecte acabat. Segons Vendrell, una bona opció seria posposar-ho fins el 8 de setembre, Diada de Meritxell.

També en relació al tancament de Carlemany al trànsit, el Comú va aprovar ahir un conveni per tal que el CRES faci un estudi d'impacte i analitzi diferents indicadors per avaluar si el projecte té èxit. Costarà vora 18.000 euros i es farà entre l'agost i el desembre d'aquest any. Se centrarà en aspectes com l'impacte econòmic, la millora de l'experiència de compra per part dels clients i l'impacte social que tindrà la mesura entre el veïnat. Els resultats permetran definir si cal avançar cap a una pavimentació definitiva de l'avinguda o replantejar-ne l'enfoc.

Cal guem podrà enderrocar-se / D'altra banda, ahir es va aprovar una proposta d'acord per modificar la catalogació de la borda de Cal Guem, perquè passi de ser bé d'interès a element documentable i es pugui autoritzar el seu enderroc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT