PUBLICITAT

Bartumeu acusa el Govern de fer una estrategia equivocada en l'intercanvi fiscal

  • Desvincula l'intercanvi automàtic a arribar a un acord global
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, considera que les manifestacions del copríncep francès i president de la República Francesa, François Hollande, sobre l'intercanvi automàtic d'informació fiscal, és una frase «entenedora i clara» en el sentit que Andorra ha d'avançar cap a aquest principi. Així, Bartumeu va considerar ahir un error que el Govern digui que la qüestió s'ha d'abordar tenint en compte que tots els països han d'avançar en el mateix sentit, i va recordar que l'acord actual sobre la fiscalitat de l'estalvi ja inclou que a llarg termini s'havia d'arribar a l'intercanvi automàtic d'informació. D'altra banda, la Junta de Presidents d'ahir va acordat reservar el 25 de juliol per habilitar una sessió de Consell General per votar textos legislatius pendents, com és el projecte de llei sobre la morositat i la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris.

Bartumeu va dir que cal interprear de manera «realista, més que optimista», les paraules d'Hollande, que va assegurar que la negociació de l'acord sobre fiscalitat de l'estalvi té com a objectiu aplicar en un calendari raonable el principi d'intercanvi automàtic d'informació fiscal. De fet, Bartumeu va apuntar que aquesta declaració significa que «ja n'hi ha prou de badar i anem per feina», i creu que és un error vincular l'intercanvi automàtic amb la necessitat que tots els països avancin al mateix ritme, recordant que al 2009 ja es va veure que aquesta estratègia seguida per Andorra era equivocada, informa l'ANA.

A més, el líder del Grup Mixt va afegir que cal recordar que l'acord actual sobre la fiscalitat de l'estalvi ja inclou que a llarg termini s'havia d'arribar a l'intercanvi automàtic d'informació, i que per tant no entén perquè el cap de Govern considera que una cosa és l'acord sobre fiscalitat de l'estalvi i l'altra parlar d'intercanvi automàtic. Malgrat tot, Bartumeu va defensar que l'aplicació d'aquest principi no significa la fi del sector financer, sinó que aquest ja està treballant per adaptar-se a la nova situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT