PUBLICITAT

ATV busca local propi per deixar de pagar el lloguer de l'actual seu

  • Robert explica que el canvi de dependències suposarà un estalvi anual de 200.000 euros
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un càmera d'ATV filma un esdeveniment. Foto: TONY LARA

Una de les parapúbliques que des del seu inici no ha aixecat cap és la Radio i Televisió d'Andorra (RTVA), que s'ha convertit en un forat negre que s'engoleix totes les aportacions públiques del Govern i que ha estat incapaç de funcionar amb fons propis. Dimarts passat el director, Francesc Robert, acompanyat del ministre de Finances, Jordi Cinca (que és en realitat qui tutela l'ens ja que té la clau de la caixa) es van reunir amb els consellers del Grup Parlamentari Demòcrata per fer un repàs exhaustiu a la situació de la tele i la radio públiques quan es compleix mig any de l'exercici.

La nota més destacada de la trobada és que Robert va informar de la intenció ferma de començar a buscar un local propi idoni de titularitat pública que reuneixin les condicions per albergar les dependències d'RTVA i poder d'aquesta manera fer un estalvi d'uns 200.000 euros anuals, que es desglossen en 160.000 euros del lloguer actual i 40.000 euros en manteniment. La seu de la tele i ràdio es troba ara davant del camp del Consell.

Aquest seria, ara per ara, la prioritat principal a banda de complir amb el projecte de pressupost que permeti a l'ens subsistir sense necessitat d'aportacions de l'Estat, encara que els ingressos en matèria de publicitat ha estat un punt que mai s'ha pogut invertir.

L'objectiu de Robert era explicar als consellers el plantejament que s'està seguint per redefinir el model de televisió pública, i els parlamentaris estaven interessats en fer un seguiment del treball que s'ha desenvolupat fins a la data.

Un dels temes més sensible és el de personal. L'aterratge de Robert després de ser nomenat per l'Executiu en substitució dels anteriors directors designats pel Govern socialdemòcrata el va obligar a aplicar un pla de xoc que va passar per una dràstica reducció de la plantilla de l'entitat. En total van ser 35 els professionals que es van veure forçats a abandonar RTVA, i dimarts Robert es va comprometre davant els consellers a intentar no retallar més del que queda de plantilla.

polivalència / El director del ens va explicar que vol aplicar una nova filosofia de treball perquè els treballadors siguin més polivalents –en altres paraules que puguin desenvolupar diverses tasques.

Andorra Televisió ha suposat un cost per l'Estat andorrà de més de nou milions d'euros els últims anys. La suma de la subvenció i el dèficit es va situar en 4,56 milions d'euros el 2009 i 4,38 milions l'any 2010.

Això fa que l'ens no es pugui permetre cap actuació extraordinària. D'entrada ja fa uns anys que es va descartar la presència al festival d'Eurovisió per l'alt cost que representava, però és que els treballadors estan fent la feina amb un material que ha quedat obsolet –com va indicar Robert– però els números impossibiliten fer cap adquisició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT