PUBLICITAT

La Cerdanya aconsegueix el 55% d'ocupació de turisme rural

  • Els establiments gironins detecten una recuperació durant aquest mes d'agost
  • A excepció de la costa, no s'han aconseguit els índexs de l'any passat
EL PERIÒDIC
GIRONA

Periodic
Una masia de turisme rural, al poble de Tor. Foto: RAMON GABREIL

L'Oficina Tècnica de l'Associació Turisme Rural Girona ha constatat una recuperació de l'ocupació durant el mes d'agost, després del descens generalitzat que es va produir durant el mes de juliol en totes les comarques gironines.

Segons aquesta associació de cases rurals (la majoritària a la província de Girona), es constata certa recuperació de l'ocupació durant aquest mes que està a punt d'acabar, però a excepció de les comarques costaneres, no s'han aconseguit els índexs d'ocupació de l'any passat.

Les comarques costaneres de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva van registrar ocupacions al juliol entorn del 60% i a l'agost han obtingut mitjanes que se situen entre el 85% i el 90%, xifres similars a les de l'any anterior. Quant a les comarques d'interior, el Gironès i Pla de l'Estany obtenen ocupacions una mica per sota de les de l'estiu de l'any passat, que van ser del 60% al juliol i del 80% a l'agost.

A les comarques de muntanya és on es fa més palpable el descens en l'ocupació respecte a la temporada anterior.

La Garrotxa ha obtingut mitjanes entorn del 50% al juliol i al 60% a l'agost, les comarques pirinenques, Cerdanya i Ripollès, van registrar índexs d'ocupació entorn del 35% durant el juliol i l'agost s'han situat entorn del 55% en la Cerdanya i el 75% en el Ripollès.

El perfil majoritari del client de turisme rural en la temporada estiuenca, principalment, és de tipus familiar, informa Efe.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT