PUBLICITAT

Papers, brutícia, roba, desolació

  • España anuncia que el club s'haurà de mudar al Casal de l'Esport «perquè no podem gastar res» i la seu és ara de lloguer
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Arxius de temporades anteriors, i bosses amb roba dels equips Foto: TONY LARA

Quan fa mesos la policia va entrar a la seu del FC Andorra a per la documentació –diga-li ‘proves'– demanada per la batlle pel cas de la suposada desaparició dels més de 300.000 euros dels que es parlen–'es parlen', quedi clar–, es va endur tot el que s'entenia com a proves de la campanya 2012-2013. Així doncs, entre la paperassa que hi havia a les taules, als calaixos, al terra fins i tot i a les finestres, res clarificant. Només els detalls d'un ens que era viu, que un dia va semblar morir i que segueix agonitzant tot i que ahir, els primers infermers van entrar-hi a veure com anava el malalt que ja no podrà viure on viu, sinó «al Casal de l'Esport perquè no podem gastar res», segons Lluís España, cap de la junta gestora.

En el primer despatx, la cadira buida on treballava Emili Puig, l'exgerent avui en llibertat però sense passaport i a l'espera de decisions judicials, amb tot de papers sobre la taula, impressora, fotocopiadora, monitor d'ordinador –sense torre, aquesta té disc dur i es va requisar–, i cartes de bancs obertes on es podia veure, per exemple, el detall dels 800 euros que cobrava un jugador, amb nom i cognoms, o bases d'actes de partits, dades de comptes de la temporada 2011-2012, les fitxes dels jugadors de la base, fotocòpies dels carnets d'identitat de treballadors i extreballadors de l'ens, dades dels nens de les categories inferiors, i una bossa de Viatges España com a toc curiós...

En les prestatgeries, vídeos, arxius de cada campanya, i en l'armari, la caixa forta, buida, evidentment. Un símbol aquest en mans del Chato Marín, membre de la junta gestora que ahir va acompanyar España, preocupat aquest perquè no trobava fotografies del passat brillant de l'entitat. «Tants anys i aquí no hi ha res, estic decebut perquè pensava trobar-me fotos de la història d'aquest club», va dir, com si aquests documents fossin el fonamental perquè el club arrenqui i funcioni i sigui normal.

Més enllà, en altra sala, els fitxers en una habitació llarga amb roba al terra. Molta roba, pantalons i samarretes oficials i d'entrenaments, plaques commemoratives, trofeus oblidats, i les fitxes dels jugadors de l'equip de futbol sala que ja no existeix, Carlinhos, Kel, Castilla, Ique, tots fugits de l'infern que van viure. I més detalls. Com que la llum està tallada per no pagar. «Aquí hauria d'entrar un ‘batallón'», va dir España.

Xavi Andorrà, a prova

L'entrenador de l'equip de futbol, Justo Ruiz, era ahir aliè a aquesta visita a les catacumbes del club, i mirava de tenir una plantilla per a la dura temporada en Primera Catalana. Xavi Andorrà va ser ahir en l'entrenament una de les novetats, a prova però que, segons el tècnic, no hi hauria d'haver problema en què s'incorporés a la disciplina de l'equip. Així, la plantilla a dia d'avui la formarien 17 futbolistes, sumant aquí Andorrà. De portes, Andrés, del Lusitans, és a prova, i l'únic que sí està garantit és que Albert, fins ara suplent de Ferran Pol, jugarà els tres o quatre primers partits de la temporada abans no marxi del Principat per motius personals. En defensa, Justo compta amb Somoza, Jesús Rubio, Ilde Lima, Xavi Gil i Moisés; en el mig del camp, Ayala, Oriol Roc, Marc Ferré, Mejías, Andorrà si es queda i Cristo, aquest també pendent de si marxa o no d'Andorra; en atac, Víctor Bueno, Sebas, Ludo i Luigi San Nicolás són l'artilleria. «Per tot el que estem vivint aquest estiu», va dir ahir Justo Ruiz, «serem un equip molt complicat per als rivals». Veurem.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT