PUBLICITAT

La temporada dels horts acaba amb una collita tardana

  • La coordinadora del projecte valora la implicació dels padrins
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els padrins d'Ordino tancant la temporada d'horts amb un berenar Foto: ANA/ M.C.

els padrins que participen en el projecte d'horts socials d'Ordino van cloure dijous passat la temporada amb un berenar elaborat amb el producte de les seves collites. Segons van explicar a l'ANA els mateixos hortolans i la coordinadora del projecte, Ester Segura, «la climatologia d'aquest estiu ha fet que les collites s'hagin retardat i hagi estat més complicat treballar els horts». Tot i així, Segura va valorar la implicació dels padrins un any més.

Mongetes, pastanagues, enciam, pebrots, carbassons o tomàquets són alguns dels vegetals que els padrins van plantar aquest estiu als horts d'Ordino. El secret d'una bona collita, segons va explicar Maria Esteve, és «anar-hi sovint, arrencar les males herbes i xerrar una mica allà». Dijous es va donar per acabada oficialment la temporada amb un berenar a la casa Pairal. Un any marcat per les pluges i pel pas sobtat de les temperatures més fredes a les més càlides, van fer que la collita anés més tard que altres anys, com van apuntar els padrins.

El projecte dels horts socials que impulsa la Fundació Julià Reig va néixer fa 10 anys a Sant Julià de Lòria. El seu objectiu era expandir-se per totes les parròquies, cosa que ja ha aconseguit amb la participació dels comuns. Actualment, la fundació i els comuns intenten millorar la temporada d'horticultura amb xerrades i tallers sobre els cultius, l'art de plantar a la millor època i com tenir-ne cura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT