PUBLICITAT

El PS vol que els terminis per pagar es redueixin a 30 dies

  • Rios: «La llei de morositat només beneficiarà als grans contractistes»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rios, durant una roda de premsa recent Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, va presentar ahir quatre reserves d'esmena a la proposició de llei de morositat, després que el grup de la majoria i el grup mixt només acceptessin una de les deu esmenes que havien presentat anteriorment. Rios va assegurar que si aquestes reserves no prosperen, «els únics beneficiats seran els grans contractistes a l'administració, que percebran el fruit dels seus treballs a 60 dies» i, sempre segons Rios, «els empresaris més petits hauran de fer mans i mànigues per cobrar, perquè és evident que la llei no se'ls hi aplicarà».

Entre les reserves d'esmenes proposades pel grup parlamentari socialdemòcrata hi ha la de reduir el termini de pagament de manera progressiva. Segons Rios «30 dies és un estàndard europeu», i consideren que vist el teixit empresarial que hi ha a Andorra, «que està basat en petites i mitjanes empreses amb poc capital, és necessari que el poc líquid que hi ha circuli el més ràpid possible». El president del grup parlamentari socialdemòcrata considera que, per tal d'aconseguir-ho, «s'haurien de reduir els terminis de pagament dels 60 dies actuals fins arribar als 30», va informar l'ANA.

Rios també va destacar que volen augmentar els interessos de mora per tal que fossin «dissuassius» per als empresaris que generin morositat voluntària. Actualment la llei fixa aquests interessos en el doble de l'interès legal, situant-se en un 6%. El PS proposa que aquests interès de mora sigui l'interès legal més 5 punts, «així s'arribaria al 8%, una xifra que ja començaria a ser dissuasiva».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT