PUBLICITAT

Més aturats que al febrer però menys que fa un any

  • Prop de 900 persones no tenen feina i 141 cobren prestació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El nombre de persones en recerca de feina inscrites al Servei d'Ocupació al març es va situar en 883, el que suposa un increment del 2,1% respecte al febrer, quan els inscrits eren 865. Això si, la dada suposa una davallada del 14% respecte al març de l'any passat, quan es comptabilitzaven 1.027 persones aturades. Paral·lelament, i segons va informar ahir el Departament d'Estadística, les persones que reben la prestació econòmica per desocupació involuntària van augmentar un 36,9% respecte al mes anterior, passant dels 103 als 141 beneficiaris.

Dels 883 demandants en recerca d'un lloc de treball, el 22% són treballadors no qualificats; el 20,5% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 17,9% són treballadors qualificats de les indústries i la construcció.

La majoria dels demandants d'alta al Servei d'Ocupació que estan en recerca de treball (el 69,3%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. El detall per tram d'edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d'un lloc de treball es concentren principalment en el tram de 26 a 59 anys. Per gènere, mentre que la quantitat de dones en millora de situació laboral és superior que la d'homes, s'observa una proporció més gran d'homes pel que fa a la recerca, amb el 63,8%.

Més treball ofert / Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 280, el que es tradueix en un increment del 17,6% respecte al febrer i del 60% respecte al març del 2013. És a dir, per cada lloc de treball ofert hi ha aproximadament tres persones inscrites, mentre que al març de l'any anterior n'hi havia aproximadament sis.

Amb els demandants d'alta a final de mes se n'ha calculat la mitjana dels darrers 12 mesos. De l'abril del 2013 al març del 2014 hi ha una mitjana mensual de 948 demandants en recerca i 191 en millora, amb una variació negativa respecte al mateix període de l'any anterior del 5,5% pel que fa als demandants en recerca, i d'un 2,3% per als de millora. La mitjana de llocs de treball en els dotze últims mesos és de 267 amb un augment respecte a l'any anterior del 29,9%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT