PUBLICITAT

El comú última la remodelació del primer tram de Meritxell

  • Els comerciants es reuneixen amb Minguillón per acabar de concretar les millores a l'eix
  • La corporació local canviarà els incòmodes bancs de formigó i endreçarà les voravies
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer tram de l'avinguda Meritxell amb un sol sentit de circulació i les voreres més amples, ahir Foto: TONY LARA

Els comerciants de l'avinguda de Meritxell es van reunir la setmana passada amb el cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, per abordar l'embelliment del primer tram de l'eix comercial, entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda. Fonts properes a la reunió van explicar a aquest rotatiu, que el comú va exposar que després d'eixamplar les voravies i retirar part de les pilones instal·lades en l'avortada remodelació precedent, ara toca canviar els incòmodes i invasius bancs de ciment i arreglar el terra del nou espai per a vianants, que presenta un aspecte força desagradable. Tot i que va precisar als comerciants que pavimentar les voreres és una solució inviable de moment, per l'elevat cost que comportaria.

Així, la solució que està estudiant la corporació de la capital és pintar l'espai amb un revestiment especial que sigui alhora estèticament atractiu i prou sofert per no presentar un aspecte brut d'aquí a poc temps, com passa actualment amb l'enquitranat que revesteix tota l'avinguda. A més, el comú també té previst reemplaçar els bancs de ciment per banquetes d'acer inoxidable, un material noble ja que és inalterable amb el pas del temps. La tria de banquetes en lloc de bancs, respon, segons les mateixes fonts, a la necessitat de no trencar la visibilitat dels comerços amb estructures massa grans o invasives a la vorera, i alhora a la necessitat de triar un material que requereix un mínim manteniment i que s'adapta a totes les condicions climatològiques. I és que un dels grans defectes dels bancs que «adornaven» l'avinguda fins ara, és que quedaven fora de servei durant hores, després d'un episodi de pluja ja que els costava molt d'eixugar-se.

El comú va defensar que la tria de les banquetes d'acer inoxidable vol respondre doncs a criteris pràctics i de sostenibilitat, perquè tot i que representin una inversió més cara a l'inici, també requereixen menys manteniment i tenen una expectativa de vida més llarga que els bancs de fusta o d'altres materials. En quant al revestiment que recobrirà les voreres que s'han eixamplat a banda i banda del primer tram de l'avinguda, el comú vol recobrir-les d'una pintura especial inalterable i que, contràriament al quitrà, es pugui netejar per complir amb dos objectius prioritaris. El primer és delimitar la zona de vianants, assenyalant-la millor si cal amb una nota de color, i el segon és donar-li un aspecte més net i atractiu, posant de relleu els comerços que obren els aparadors a l'avinguda.

Desil·lusió / No obstant això, la proposta del comú no va ser gaire celebrada per l'Associació de Propietaris i Comerciants de Meritxell (APCM), segons va manifestar la presidenta de l'APCM, Sònia Yebra ahir a l'ANA. Yebra va explicar que els havien presentat algunes propostes de mobiliari, però que des de l'associació «reiterem la reclamació que se'ns presenti un projecte complet». I va afegir que «tenim la sensació que no tenen projecte, i volen que primer es faci una cosa i després una altra».

De fet, Yebra ja es va queixar dies enrera de que «fa més d'un any que els comerciants de Meritxell no ens reunim amb la comissió encarregada pel comú per arranjar l'avinguda». La presidenta de l'APCM no s'explicava la demora i temia que la corporació de la capital fes marxa enrera i es desinteressés de la remodelació del primer eix comercial del país. Ara, després d'haver mantingut la reunió de la setmana passada, el comú no hauria acabat d'esvair els dubtes que es plantegen els actors de l'avinguda. Sigui com sigui, la corporació local coincideix en que vol millorar-la etapa per etapa, sense oblidar la plaça de la Rotonda, de la que se'n està estudiant l'embelliment, els carrers adjacents i els altres barris de la parròquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT