PUBLICITAT

Els treballadors dubten de les xifres presentades per Salut

  • Els TTS resten a l'espera del nou edicte per saber quin serà el seu futur
L.F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ministra de Salut, Cristina Rodríguez, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La ministra de Salut, Cristina Rodríguez, va explicar ahir que dins dels costos addicionals que comportarà la implantació del nou sistema de transport sanitari, es preveu una quantitat de 400.000 euros en indemnitzacions per als treballadors de les empreses subcontrcatades, que podrien ser de 12 a 15 tècnics, segons va afirmar ahir. Unes indemnitzacions a les quals haurà de fer front el SAAS ja que així ho estipula el contracte que es va signar amb la empreses l'any 2006, i que, tal i com va voler subratllar Rodríguez «era un contracte per sis anys, no per més». Tot i això, va afegir que seran «sensibles a nivell humà» amb les persones acomiadades i que confia que algunes d'elles es puguin reubicar.

El col·lectiu de tècnics de transport (TTS) que treballen actualment en les empreses subcontractades (Ambulàncies dels Pirineus i Ambulàncies les Valls), van dir ahir que «alguna cosa falla en el càlcul», ja que, «en cas d'acomiadar 15 treballadors, sense tocar sous, el mínim de les indemnitzacions haurien de ser 500.000»; per altra banda, tampoc els hi quadra el cost que tindrà el nou servei que el SAAS vol contractar amb les empreses privades, que ahir es va anunciar que seria de 475.00 euros. Segons el col·lectiu «això suposaria que només es poguessin contractar 15 tècnics amb un sou de 1.000 euros nets al mes i sense pagues».

Els treballadors diuen estar «esgotats» de la situació i la manca d'informació. «Respectem que el contracte s'ha acabat, però van dient les coses en compta gotes i no tenim ni idea del que pensen fer, si ens indemnitzaran o ens recol·locaran, ni tampoc del quan». A més, estan estupefactes davant la situació «d'assabentar-nos de coses perquè fan compareixences públiques, sense que ningú ens hagi informat abans». Rodríguez, per altra banda, també va apuntar ahir que els criteris de contractació canviaran, amb l'objectiu de «clarificar quins serveis es contracten i quines tarifes tenen», sense oblidar que les empreses adjudicatàries han de tenir «disponibilitat» , ja que presten un servei públic.

Demà, tal i com va explicar la ministra, sortirà publicat l'edicte al BOPA que «precisarà exactament els serveis que desitgem contractar al sector privat». Així doncs, el col·lectiu dels TTS haurà d'esperar, tal i com els van informar ahir els seus caps després de mantenir una reunió amb el SAAS, a què les empreses privades analitzin les noves condicions i decideixen si s'hi presenten o no, i quins seran els recursos humans que necessitaran en cas que sigui afirmatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT