PUBLICITAT

El cànon de l'ACB apuja en 64.009 euros i se situa en 3.123.000 euros

  • Des del Govern afirmen que no s'ha aprovat «absolutament res» respecte a l'ajut al club, però s'hi treballa
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí, al centre, abans d'una de les primeres reunions que va mantenir amb els dirigents del BC Andorra Foto: EL PERIÒDIC

Els requisits econòmics per ser l'any vinent en el selecte grup de l'ACB sumen més dificultats per al BC Andorra, que mira de trobar sortida a les gestions per assolir l'objectiu. El club ha rebut les quantitats exactes que ha de pagar com a cànon a fons perdut, i la xifra suposa un augment de 64.009 euros, el que fa que se situï en 3.123.000 euros, quan l'any passat era de 3.058.911. Així mateix, ahir fonts del Govern consultades per aquest rotatiu van desmentir que s'hagi aprovat l'ajut al BCA per a la pròxima temporada. «El Govern no ha aprovat absolutament res. No hi ha res tancat», afirmaven aquestes fonts, tot i que sí destacaven que s'hi continua treballant: «Hi ha múltiples gestions».

3.123.000 euros serà la quantitat que el BCA haurà de pagar com a cànon a fons perdut per ser a l'ACB. L'any passat els equips van ingressar 64.009 euros menys. Aquestes xifres, a més d'afectar el BC Andorra, també poden trastocar els plans d'altres entitats espanyoles que, havent de pagar l'IVA i l'augment de l'IPC de 2013, la xifra els hi puja a 3.700.000.

NOVES QUEIXES DES DE VALLADOLID / El president del Valladolid, Juan Vela, que ja havia anunciat fa setmanes que es mirarien «amb lupa» que el BCA complís amb tots els requisits, ahir va tornar a l'atac en una entrevista a un mitjà de comunicació de Valladolid: «Em sembla injust que les condicions per a ascendir de Burgos siguin més dures que per a l'Andorra». La resposta andorrana va venir pel director general del BCA, Francesc Solana: «Paguem el mateix perquè a ells després els tornen l'IVA».

MARTÍ NO CONTESTA / Seguint la línia habitual, el cap de Govern, Toni Martí, manega la situació al seu gust i manté silenci quan vol. Ahir era un dia d'aquest en què l'hermetisme oficial de cara als mitjans de comunicació –i als aficionats, que són els interessats en saber– es va posar en evidència. Només aquesta resposta a la pregunta dels periodistes durant la roda de premsa del comiat del ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, preguntat per si es podia confirmar que s'havia aprovat l'ajut al club: «Properament em podrà fer aquesta pregunta de forma clara, i properament li respondré».

Com que l'hermetisme que tant agrada segueix sent la tònica oficial, s'ha de llegir entre línies i intuir que serà la setmana vinent, just a dues setmanes de la finalització del termini de pagament a l'ACB –14 de febrer, en realitat 13, divendres–, quan el Govern, o Toni Martí en persona, anunciarà oficialment que Andorra és al costat del BCA.

SETMANES DE NEGOCIACIONS / Les negociacions amb el BC Andorra s'allarguen ja setmanes sense que el club en tingui resposta. Ni el mateix Gorka Aixàs recorda quantes vegades ha mantingut contactes personals amb els membres del Govern. El ben cert és que el temps continua corrent i el BCA segueix sense cap solució, i els seus dirigents no amaguen el nerviosisme per la situació, a tres setmanes de la data límit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT