PUBLICITAT

Òscar Casal abandona i Marc acaba 41è a Zegama

  • Jornet rebaixa el rècord de la cursa tot i la duresa provocada per la pluja
EL PERIÒDIC
AIZKORRI

Periodic
Kilian Jornet, guanyador amb rècord de la prova, ahir arribant a meta Foto: fotorunners.es

Els germans Casal van viure la cara i la creu en la sempre duríssima i emotiva cursa de Zegama-Aizkorri del País Basc, amb 42,195 metres, poc menys de 5.550 metres de desnivell acumulat i aquest any dins del circuit de les Sky World Series.

Òscar Casal va haver d'abandonar a mitja carrera per problemes musculars, en notar una punxada al vast intern en la baixada del primer pic, ben a prop del quilòmetre 20: «He decidit plegar per no provocar un trencament. No anava malament, anava amb bones sensacions em trobava prou bé però era millor no arriscar», va indicar. Marc, de la seva banda, va acabar «satisfet» després d'obtenir el 41è lloc i un temps aproximat de 4h i 29 min, 6 menys del que va marcar fa dos anys en l'última vegada que va disputar la prova basca.

La representació tricolor, però, no es va limitar als corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme. També hi va ser present Lluís Sanvicente, centrat ara en les carreres d'ultrafons que malgrat tot, no s'ha volgut perdre una cursa per a ell molt especial: «L'ambient és increïble, aquesta vegada he tornat a plorar d'emoció», va sintetitzar. Va fer una marca de 4h 37min 50s per obtenir un 57è lloc: «Fa quatre anys vaig fer un temps similar i vaig acabar el 29è. És evident que el nivell de les curses de muntanya està sent cada vegada més alt», va manifestar. També hi va ser a la línia de sortida el seleccionador Carles Font, qui va acabar amb un temps inferior al de les 6 hores.

El guanyador no podia ser un altre que el català Kilian Jornet, qui malgrat la pluja, amb una marca de 3h 48min 38s va rebaixar el rècord de la cursa que ostentava Rob Jebb des del 2005 amb 3h 54min 18s. Segon va ser Marc de Gasperi i tercer Luis Alberto Hernando i en noies va guanyar Stevie Kremer per davant d'Elisa Desco i Maite Mayora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT