PUBLICITAT

Andorra Turisme aportarà els diners de l'ajut públic per a l'ascens

  • Amb la xifra oficial per definir, l'ens de Budzaku negocia un patrocini per diversos anys
  • El Consell de Ministres aprova un avenç de fons de 970.000 ? per reformar el Poliesportiu
J. R. BAIGES / IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gorka Aixàs i Toni Martí subjecten una bandera d'Andorra rodejat per alguns aficionats del BC Andorra, l'any passat en l'últim partit a Burgos Foto: ÀLEX LARA

Ja es pot dir que el BC Andorra té un peu i mig a l’ACB. Quan el 4 d’abril passat es va materialitzar l’ascens esportiu, va començar la guerra dels despatxos. L’entitat que presideix Gorka Aixàs va xifrar en 7,5 milions la planificació per jugar la pròxima temporada en la màxima categoria del bàsquet espanyol però per assolir l’objectiu calia el suport econòmic del Govern, que li va mostrar la intenció d’ajudar. 

Ahir, en el Consell de Ministres, l’Executiu va demostrar aquella promesa amb fets: Jordi Cinca va anunciar que es remodelarà el Poliesportiu perquè pugui acollir partits d’ACB. Segons el ministre Portaveu es tracta d’un «senyal inequívoc» de que el Govern vol el club tricolor en la millor lliga d’Europa. «S’ho han guanyat a la pista i anunciant aquesta remodelació entenem que donarem el suport suficient perquè pugui pujar», va rematar.

A l’entitat que presideix Aixàs tothom insisteix en què la resposta de l’Executiu està a caure. Amb el 14 de juny a l’horitzó –dia que expira el termini per inscriure’s–, ahir era un dia assenyalat en vermell per treure a la llum aquesta incògnita però Cinca es va desmarcar amb la partida destinada a la remodelació del Poliesportiu. 

El Consell no havia d’acabar de definir l’ajut ni ho farà perquè, segons fonts del Govern consultades per aquest rotatiu, no serà l’Administració pública qui faci l’aportació. Serà Andorra Turisme la que assumirà la partida destinada a l’ascens i ho farà mitjançant dues vies: bloquejant partides d’altres projectes que no tinguin tanta urgència i reduint la xifra d’altres. De mica amb mica, s’omple la pica.

En aquest aspecte, Cinca va preferir no fer públic quants diners es concediran, però a mitjan d’abril havia dit que la meitat dels 7,5 milions seria «una bona compensació» i ahir el ministre Portaveu es va ratificar en les seves paraules: «Quan dic les coses és per algun motiu, per tant ja estic donant una pista». Però també va avançar que no està del tot clara perquè hi ha d’altres condicionants: «Desitgem que el club estigui molts anys a l’ACB i per tant suposem que les necessitats no seran per una sola temporada, sinó per moltes. I aquest no és un petit ajut; ni molt menys. A més per al primer any cal molt més que per als següents». Més clara, l’aigua. Costa lligar-ho tot però el sí a jugar a l’ACB és pràcticament un fet.

L’INICI DE LES OBRES, PER DEFINIR / Dèiem que l’avenç de fons, de 970.000 euros, es destina per adaptar el Poliesportiu a les exigències de l’ACB. Segons Cinca el Govern opta per aquesta via perquè «és impossible» per a Finances procedir a la licitació d’aquesta obra si no hi ha una partida pressupostària. Es descarta, doncs, la sol·licitud d’un crèdit extraordinari i s’opta per agafar una partida corresponent a un altre projecte. La mateixa metodologia que farà servir amb Andorra Turisme per donar els prop de 3,25 milions d’euros –segons la pista de Cinca– al BC Andorra. En aquest cas els 970.000 sortiran de la partida prevista per a la remodelació de Ràdio Andorra, vinculat al projecte museístic i que acabarà a finals d’any. Pot esperar.

Cinca no va saber desglossar les xifres de la reforma del Poliesportiu perquè s’ha de fer un avantprojecte i licitar les obres. «Hem agafat una partida suficient perquè no faltin diners però cal un definitiu què s’hi farà per saber el cost total». I en això el temps també compta enrere ja que segons va reconèixer el ministre Portaveu, «estem dins dels terminis, però anem estrets». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT