PUBLICITAT

Més de 2.000 persones van gaudir de la temporada teatral

  • Iaia! i Sea, Sax,& Fun, els espectacles més vistos
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els actors i el director de Jo Mai al centre cultural La Llacuna d'Andorra la Vella. Foto: ana

Iaia! i Sea, Sax, &Fun encapçalen el rànquing d'espectacles més vistos a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, respectivament, de la 44a Temporada de Teatre organitzada conjuntament pels dos comuns i que va cloure el passat mes d'abril. Una edició en la que es van combinar un any més les propostes de companyies del país amb els èxits de la temporada als escenaris catalans.

En concret, per parròquies, a la capital l'espectacle que va tenir més acollida entre el públic va ser Sea, Sax, & Fun, espectacle musical organitzat amb la col·laboració de l'Ambaixada Francesa a Andorra i el Sax Fest 2014, amb una assistència de 441 persones, i que va representar el 48'24% de l'aforament de l'Auditori del centre de congressos de la Capital. La proposta està basada en l'actuació d'un quartet de saxofons virtuós que es van convertint pel desafiament i per amor a l'espectacle, en actors, ballarins i cantants.

D'altra banda, l'espectacle Jo mai, va acollir 224 espectadors, que va significar el 90'7% de l'aforament del Teatre Comunal, mentre que la proposta que integrava l'actor andorrà Roger Casamajor, Nerium Park, va rebre l'assistència de 164 espectadors, que representa el 66.4% de l'aforament del Teatre Comunal.

Tenint en compte el percentatge general, el total d'espectadors a la capital va ser de 829 i la mitjana d'assistència del 59%.

La valoració que es fa des de l'àrea de cultura d'Andorra la Vella és satisfactòria, perquè tot i que va baixar una mica en nombre absolut d'assistents (a causa de l'anul·lació del darrer espectacle), les xifres van anar mantenint-se en termes generals les quantitats de les darreres temporades. Pel que fa als abonaments oferts, es constata que van tenir una acceptació moderada entre el públic d'Andorra la Vella, ja que només es van vendre dos, el mateix nombre que en la temporada anterior.

SANT JULIÀ DE LÒRIA / A Sant Julià de Lòria, es van programar tres obres: Iaia!, Un aire de família i Don Juan Tenorio, amb una mitjana d'assistència del 88%. La xifra total d'espectadors va ser de 1.192.

La peça que més èxit va tenir, amb un 99% d'ocupació de l'Auditori Claror, va ser Iaia!. 448 persones van poder gaudir d'aquesta obra amb l'actriu Montserrat Carulla en el seu comiat dels escenaris. L'obra està escrita i dirigida pel seu fill Roger Peña, i interpretada pel seu nét, Aleix Peña.

Al mes de març, Un aire de família va ser molt ben rebuda pel públic lauredià. Aquesta obra dirigida per Pau Durà, va fer gaudir a 307 espectadors. I per finalitzar la temporada a Sant Julià de Lòria, al mes d'abril, Don Juan Tenorio, va tornar a omplir les butaques de l'Auditori Claror amb 437 espectadors.

En relació als abonaments, es va passar dels 40 la temporada anterior als 120 d'aquesta. I pel que fa a la nova iniciativa del Regala Cultura, una dotzena de persones van poder conèixer els actors i percebre de primera mà les seves impressions després de les actuacions. Per tot plegat, el Comú lauredià va fer una valoració molt satisfactòria de les dades d'assistència, que suposen un augment de gairebé un 43% respecte a la temporada anterior. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT