PUBLICITAT

La UHA confirma que el 70% dels turistes reserva hotel a última hora

  • El sector es mostra optimista i creu que a finals del mes d'agost es pot arribar a un 80% d'ocupació
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes amb maletes passegen per un carrer de la parròquia d'Andorra la Vella, ahir. Foto: TONY LARA

Cada cop és més difícil fer previsions sobre els nivells d'ocupació hotelera donat que es consolida l'hàbit de la reserva de darrera hora. El director de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián va confirmar ahir que «el 70% dels turistes reserva hotel a última hora». No obstant això, també es va mostrar confiat de cara l'ocupació de l'agost. I és que si els pronòstics es confirmen en funció del que està succeint en els darrers mesos, el mes d'agost es podria tancar amb unes xifres d'ocupació properes al 80%. El percentatge representa un 2% d'increment respecte al mateix període de l'any anterior. Julián va indicar que es fa cada vegada més patent que «la confirmació de les reserves és fa més curta en el temps, entorn a les 36 hores», per la qual cosa es difícil poder fer una previsió acurada del que pugui passar en les properes setmanes i resta de temporada.

Tot i la dificultat dels pronòstics el sector és optimista i «les sensacions són molt bones». Va assenyalar que «estaríem parlant d'una reserva consolidada d'entre el 15 i el 20% els dijous i els divendres, i entre un 25 i un 30%, només els divendres».

Unes dades optimistes que són la prolongació del succeït el juliol passat que, amb dades reals, van suposar que el mes es tanques amb un augment del 7% (juliol 2013) i una xifra total del 52,5% d'ocupació.

PARRÒQUIES/Els bons resultats es van consolidar a totes les parròquies, tret de les d'Encamp i Canillo, on es va reduir tres punts en relació al juliol de l'any passat, situant-se en un 37,18%. Les de la Massana i Ordino van registrar un 55% d'ocupació ( 5% més) i les centrals del 54,21% (10% d'increment).

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany consoliden els augments gràcies als esdeveniments esportius, d'oci i culturals que van tenir lloc al Principat, com per exemple el Cirque du Soleil en el cas de la capital que «va ajudar i força» a que no és reduís significativament el nivell d'ocupació hotelera. Un altre element a tenir en compte és el factor meteorològic amb «una climatologia més favorable que la de l'any passat».

NÒRIA/La nòria instal·lada a Escaldes-Engordany serà «un valor afegit per visitar Andorra», va indicar el director d'UHA. Tot i que encara és aviat per conèixer la repercussió que l'atracció tindrà en el turisme del país, Julián va assegurar que alguns establiments comercials estan ja col·laborant amb l'empresa que la gestiona per vendre l'atracció com un producte turístic més. De fet, l'empresa proposa la possibilitat de comercialitzar paquets conjunts de nits d'establiments hotelers amb viatges per descobrir l'atracció. Per cert un giny que van provar un miler de persones quan es va inaugurar el cap de setmana passat. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT