PUBLICITAT

La impunitat de conduir a l'estranger

  • La falta d'intercanvi de dades entre Andorra i Espanya fa impossible fer arribar la sanció
J.R.BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

El conductor estranger és tres vegades més propens a cometre delictes. La percepció de que les normes vials d'un estat membre que no sigui el nostre desapareixen, van acompanyades de la total indiferència quan un conductor sap que l'han multat. La majoria de multes no s'arriben a processar i les dificultats de seguiment de l'infractor són elevades.

Els delictes de trànsit transfronterers tenen un impacte en la seguretat vial. Els més crítics i veritables punts negres que suposen el 75% dels sinistres són: l'excés de velocitat; saltar el semàfor vermell; no utilitzar el cinturó, i conducció sota la influència de l'alcohol.

És per això que els Mossos d'Esquadra instal·len controls periòdics a la N-145 on aturen cotxes andorrans per comprovar si el conductor té alguna sanció pendent. Són pocs els que surten nets d'aquest control i se'ls hi fa pagar al comptat la multa. Andorra i Espanya no intercanvien informació sobre els seus conductors, i això fa impossible que les infraccions es tradueixin en forma de multa perquè els serveis de policia no poden identificar als conductors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT