PUBLICITAT

Maria de Medeiros convida avui l'Auditori a «viatjar» amb ella

  • L'artista presenta el seu tercer disc ?Pájaros eternos'
L.F.M
ORDINO

Periodic
Maria de Medeiros ahir a Ordino. Foto: ÀLEX LARA

Fa 20 anys de la seva aparició a Pulp Fiction, Maria de Medeiros segueix aixecant expectació, aquesta vegada seduint en la seva faceta de compositora i cantant. Ara, a Andorra, «un país on hi ha la cultura catalana i la portuguesa» Maria de Medeiros se sent com a casa, aquesta «duplicitat és la meva realitat. Visc a Barcelona i les meves filles parlen català i portuguès».

Tot i que el concert és aquest vespre –21.30 h a l'Auditori Nacional– Maria de Mediros ja estava ahir al Principat per presentar l'actuació al 32è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà. En aquesta ocasió la cantant i actriu portuguesa presentarà el seu últim disc titulat Pájaros eternos, un disc que «és una invitació al viatge».

Tal com va explicar ahir, es tracta d'un treball «molt personal» que «reflecteix molt la meva vida, viatjant per diversos llocs i estils musicals que m'agraden molt». Des del la península Ibérica, amb Raimundo Amador i el Nace el dia en la ciudad «passant pel blues», la salsa, la bossa nova i el jazz.

Pájaros eternos és el seu tercer disc i el primer escrit i compost majoritàriament per Maria de Medeiros; la famosa actriu ve d'una família de músics «el meu pare és compositor i mestre».... «potser per venir d'aquest entorn he trigat més a entrar en el món de la música que no en el de la interpretació».

La seva faceta d'actriu, però, no la deixa mai de banda. En l'espectacle d'avui «també hi haurà una mica de cabaret». De fet, «totes les activitats que realitzo van entrelligades». Dos dels temes que interpreta són de l'artista i cantant Laura Betti, a qui Maria de Medeiros també ha interpretat a la ficció en l'últim film d'Abel Ferrara, Pasolini, el qual ja s'ha estrenat a Venècia i aviat podrem veure als cinemes.

Un altre dels temes que uneix una de les cançons i el cinema és Aos nossos filhos, que parla de la dictadura militar al Brasil i els pares absents, té relació amb el segon documental realitzat per Maria de Medeiros el 2013, Los ojos de Bacurí, en el qual mostra el patiment d'una família comunista al Brasil dels anys setanta.

Tot i el contingut social que semblen tenir les seves pel·lícules i temes musicals, Maria de Medeiros assegura que no és una línia que ella tingui en compte a l'hora de crear.

Pel que fa a la música, de moment la cantant va explicar que seguirà amb aquest disc ja que «queden molts llocs on anar», ha estat a Espanya i Brasil però encara no ha fet la gira per Portugal. Actualment els seus projectes de futur estan lligat als cinema, però no com a actriu, sinó com a guionista, amb una pel·lícula al Brasil i una a Europa.

La cantant va dir que l'estada al país era breu i que no podria tenir contacte amb la comunitat portuguesa, «però espero veure'ls al concert».H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT