PUBLICITAT

Cinca afirma que s'han pogut exercir dos drets importants

  • El ministre de Finances i de la Funció Pública diu que la normalitat va protagonitzar la vaga
G.GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El ministre de Finances i de la Funció Pública, Jordi Cinca, es va felicitar ahir de poder fer una valoració de la jornada de vaga «des de la normalitat». I va insistir en que «s'ha pogut exercir dos drets fonamentals, com és el dret dels treballadors a manifestar el seu malestar i rebuig pel projecte de llei del pla de jubilació dels funcionaris, i al mateix temps garantir el servei als ciutadans gràcies a una afectació que no ha estat exagerada». Cinca també es va felicitar de que «el Sindicat de Funcionaris de Duana ha complert amb tot allò que es va comprometre a la reunió per pactar la presència de personal als llocs de trebal». El ministre va recordar que malgrat l'aturada d'ahir als punts fronterers, de deu del matí a dotze del migdia, dos agents van assegurar el servei mínim per evitar que ningú travessés el pas duaner transgredint la legalitat. A més, va explicar que l'atenció telefònica s'havia mantingut, tant als punts fronterers com als despatxos dels serveis de correus. El servei també es va mantenir a l'Agència Tributària amb menys efectius i es va poder atendre el públic.

Cinca va reiterar que «la direcció de Tributs i Fronteres i el sindicat es van posar ràpidament d'acord per assegurar els serveis mínims», no obstant això, va matisar que «l'única cosa és que hem d'aprendre a anticipar amb més temps i fer -ho millor». I va afegir que «de tot n'hem d'aprendre és la primera vegada que se'ns anunciava una vaga, que a més els sindicalistes van pactar la nit abans i el temps de reacció ha estat molt curt». El ministre va agrair l'actitud dels treballadors que «van estar molt oberts a la negociació, i en una hora ja s'havia pactat el dispositiu».

Avís a l'empresa i a la ciutadania / Cinca també va insistir en que la direcció del Departament de Tributs i Fronteres va ser àgil per avisar els transportistes de la protesta reivindicativa i va assenyalar que «potser per això molts transportistes han tingut la capacitat d'organitzar-se i avançar o posposar l'entrada i la sortida d'Andorra». No obstant això, va reconèixer que a Sant Julià hi havia una retenció de 50 vehicles pesants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT