PUBLICITAT

Crida sindical i política a la participació en la vaga general

  • UGT constata "coaccions" de les empreses perquè els empleats treballin
  • Anima a seguir la protesta a l'Ajuntament de la Seu i entre la gent jove
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Uns vehicles preparats per a la jornada de vaga, ahir. Foto: EFE

Sindicats i organitzacions polítiques vinculades a l'Alt Urgell i el Pirineu han fet una crida a secundar la vaga general convocada per a avui per rebutjar la reforma laboral prevista pel Govern espanyol. UGT i Comissions Obreres confien en una alta participació, tot i que les darreres hores han denunciat presumptes "coaccions" de les empreses per tal que els treballadors no exerceixin el dret de vaga.

La secretària general de la UGT a les Terres de Lleida, Rosa Palau, va assegurar ahir que han detectat que moltes empreses "estan advertint els empleats amb possibles represàlies o amb l'acomiadament" si secunden l'aturada. Palau ho atribueix a l'actual situació de crisi i a "la por a perdre la feina". Aquest fet incideix especialment en la petita i mitjana empresa, el model predominant al Pirineu.

LA REFORMA
Malgrat això, Palau anima a secundar la protesta, perquè creu que les conseqüències de tolerar la reforma laboral seran molt pitjors per als treballadors a llarg termini. Els sindicats no creuen que la mesura del Govern serveixi per reduir l'atur i ni molt menys per crear ocupació estable, una realitat que "fins i tot reconeixen els propis empresaris".

A l'Ajuntament de la Seu, CCOO també ha fet una crida als empleats públics perquè se sumin a la vaga. El sindicat exposa tres raons molt concretes: "la reforma laboral, la recent retallada de sous i la pèrdua constant de drets".

L'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) també ha animat el jovent a no anar "ni a classe ni a la feina" aquest dimecres. L'organització juvenil es mostra més contundent i recorda que el Govern espanyol ha "salvat els bancs amb diners públics" i ara fa pagar la crisi als més febles, abaratint l'acomiadament, augmentant la precarietat i fent als joves "més esclaus de la feina".

D'altres organitzacions han incidit a donar una dimensió catalana a la vaga. És el cas del nou partit Solidaritat Catalana, que associa la crisi a la dependència d'Espanya i al dèficit fiscal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT