PUBLICITAT

Xerrada sobre els trastorns relacionats amb el gluten

  • L'acte se celebrarà demà a les 19 hores a l'edifici Crèdit Centre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les conferències programades per la Fundació Crèdit Andorrà Foto: TONY LARA

La Fundació Crèdit Andorrà, amb la col·laboració de l'Associació de Celíacs d'Andorra, organitza una conferència per parlar dels trastorns relacionats amb el gluten a càrrec de l'experta Gemma Castillejo, metgessa adjunta responsable de la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La conferència serà demà a les 19 hores, a l'edifici Crèdit Centre.

La conferència s'emmarca en el conjunt d'activitats organitzades dins del programa La salut al dia de la Fundació Crèdit Andorrà. Aquesta línia de treball té l'objectiu d'informar la població sobre diverses malalties que tenen un impacte social important, de sensibilitzar els ciutadans sobre les especificitats que comporten i de millorar la qualitat de vida dels que les pateixen. La Fundació desenvolupa aquesta línia en col·laboració amb les associacions d'afectats, ja que coneixen de primera mà la realitat.

En el decurs de la conferència Gemma Castillejo explicarà com, des de fa uns anys, ser intolerant al gluten ja no només s'associa a la celiaquia, sinó que aquest concepte ha canviat i ha donat cabuda a altres processos dels quals també és responsable el gluten i, igual com passa amb la celiaquia, es tracten amb una dieta que n'estigui exempta.

En són exemples la dermatitis herpetiforme, que provoca lesions a la pell; la hipersensibilitat al gluten no celíaca, que afecta també diversos òrgans; l'al·lèrgia al blat o l'atàxia per gluten. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT