PUBLICITAT

El cost de les obres de Prada de Moles supera els 2,8 milions

  • Govern subvencionarà el projecte amb 650.000 euros en dos anys
MARISA DA COSTA
ENCAMP

Periodic
Imatge de l'estat actual dels camps de Prada de Moles d'Encamp, ahir Foto: ÀLEX LARA

El cònsol menor d'Encamp, Jordi Torres, i el conseller d'Obres Públiques i Urbanisme, Jesús Gasset, van presentar ahir el projecte definitiu que es farà a les instal·lacions esportives de Prada de Moles. Després d'un any pactant amb tots els actors implicats, el pla per al nou emplaçament va ser aprovat a la sessió de consell del passat 6 de novembre. L'Executiu, interessat en adequar el terreny per a que les escoles i equips de la parròquia se'n puguin beneficiar, participarà en el projecte aportant un total de 650.000 euros. Aquest any participarà amb 450.000 euros. Els 200.000 euros restants els adjudicarà el proper 2015, quan també contribuirà en el finançament del projecte incloent els costos de la gespa i altres materials en la partida dedicada a paviments bituminosos.

10 mesos de treballs / El termini previst per executar aquest treball és de deu mesos. Durant aquest temps, les entitats que actualment fan servir aquestes instal·lacions disposaran dels espais del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp. El FC Encamp, equip que habitualment fa ús del vell camp, podrà entrenar a la Sala Polivalent de la parròquia i al camp de futbol 7 que ara s'està construint i que estarà enllestit en un mes.

La nova infraestructura/ Segons va explicar Gasset, el nou espai esportiu estarà equipat principalment per un camp homologat per atendre tant partits de futbol com de rugbi. Paral·lelament comptarà amb dues pistes de tennis i dues de pàdel. En cas que siguin sol·licitades per la federació, disposaran d'un sistema independent d'enllumenat de forma que les despeses de consum quedaran dividides, reduint la despesa general de tot el camp.

L'increment de la xifra inicial, fixada en prop d'un milió d'euros, ascendeix a quasi tres milions degut als canvis imprevistos. Per exemple, les federacions esportives han proposat construir unes grades amb capacitat per a aproximadament 550 persones, amb vista a futurs esdeveniments esportius. A més, es construiran uns murs de contenció respectant el riu per tal d'evitar possibles inundacions.

Fruit de les reunions efectuades el darrer any s'ha decidit millorar l'accessibilitat a les pistes incorporant un ascensor que condueixi directament des de la carretera fins als camps.

Per últim, les millores també contemplen renovar els vestuaris tant dels equips com dels àrbitres així com els serveis disposats per al públic. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT