PUBLICITAT

L'ABA amenaça a Govern amb una denúncia a la Batllia

  • Torra demana al ministre Espot l'equiparació professional del col·lectiu
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Equipaments especials dels equips de bombers a la caserna central de Santa Coloma. Foto: ÀLEX LARA

Dilluns al matí el president de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Joan Torra, es reunirà amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, per demanar l'equiparació professional dels operadors de telèfon que atenen les trucades d'emergències del servei de bombers. La plantilla està formada actualment per 10 operadors que estan inclosos en els nivells 4 i 6; i 2 treballadors més que van ser contractats dins del programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat. A més hi ha un altre en comissió de serveis i un altre com a eventual.

En concret, el sindicat reclama al Govern l'equiparació de les condicions laborals d'aquest col·lectiu i que es reconegui la seva especialitat. Una petició que no ha estat mai resolta pel ministeri. De fet, fa unes setmanes es va presenta una demanda administrativa, segons va indicar Torra, en la que es reclama que tots els operadors estiguin en el nivell funcionarial 6 i «d'aquesta manera s'acabi amb l'actual ball de nivells entre els treballadors», va afegir.

BATLLIA/ Torra va explicar que en cas de no rebre una resposta prou clarificadora per part del titular d'interior, «no descartem portar el tema a Batllia». Ara fa justament un any l'empresa espanyola Humanova, a petició del mateix Govern, va fer un estudi per valorar els llocs de treball.

El document va concloure que tots els operadors fan les mateixes funcions i, per tant, recomana que tinguin el mateix salari i nivell professional.

Aquest estudi mai va ser lliurat al sindicat, tot i que «tenim coneixement de les seves conclusions de manera extraoficial», va afirmar Torra. En el rerafons de la polèmica hi ha la vella reivindicació de la posada en marxa d'un telèfon únic per donar resposta a les emergències, a través del mateix 112 unificat. Un projecte que encara no ha vist la llum i que finalment no s'ha materialitzat en la present legislatura.

L'ABA també demana que es convoquin els concursos públics per cobrir totes les places d'aquest servei. Una petició que fan extensiva al conjunt dels 300 eventuals actuals de l'administració publica. En la reunió de dilluns també reclamaran del ministre el lliurament del llistat de les hores extres de tot el cos de Bombers de l'any passat «com el ministre ens va prometre», va explicar Torra. I va afegir que «el 2012 es van arribar a acumular fins 600 hores extres quan la normativa n'estableix un màxim de 120 a l'any». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT