PUBLICITAT

En aigües de competició

  • El Club Waterpolo Taurons Encamp va iniciar-se en la competició el passat setembre després d'un any de gestació
ALBERT CANES
ENCAMP

Periodic
Els 13 jugadors del cadet del Club Waterpolo Taurons Encamp, a la piscina de la mateixa parròquia Foto:TONY LARA

Potser seria lògic que en un país de neu, s'hi dediqués poc temps i interès als esports d'aigua, però per a molts, això no ho és, ni de bon tros. Més aviat al contrari: «A Andorra no hi havia waterpolo, tot i tenir diverses piscines tancades», explica Xavi Cerro, president del CW Taurons Encamp i un dels impulsors d'aquest esport a Andorra. Cerro va tenir la idea de fer un club de waterpolo al país per competir i amb el suport i les facilitats que li va proporcionar el Comú d'Encamp, la Federació de Natació d'Andorra i l'ajuda de molts pares dels jugadors van tirar endavant la idea i un any després ja s'han iniciat en la competició.

La idea del club va sorgir arran d'un torneig entre diferents escoles del país fa un any i mig i que va tenir una bona acollida. Després, es va formar la junta directiva, la qual fa poc es va renovar, i es va seguir una evolució normal.

L'objectiu és arribar a tenir més categories de base, i la més immediata és la de fer la secció femenina. Des de fa un any, ja hi ha una noia en l'equip que s'entrena amb els nois, però de moment no pot competir. «Hi ha molt bona relació amb els companys», afirma Mar Pardo, l'única noia del Taurons.

La disciplina és una part fonamental, juntament amb la física, en aquest esport, i es treballa molt a l'equip: «La Mar és una més, i jo no he vist mai situacions de conflicte ni problemes entre ells. Els grans tracten als petits com germans petits, s'ajuden i hi ha bon companyerisme. Treballen com un equip, i de fet, hem aconseguit fer-ne un», explica Cerro, orgullós del que s'ha arribat a assolir amb els nens i amb el club.

De moment, són 13 jugadors que han nascut entre el 1999 i el 2002 els que conformen la plantilla. El Taurons és un equip que va començar de zero fa un any, i aquest setembre van iniciar-se en la competició a la Federació Catalana de Natació, en la categoria cadet. El passat cap de setmana van obtenir la primera victòria davant el Sant Adrià per 8-6. Era el quart partit de competició en la història del club, un fet remarcable per a un equip tant jove.

L'equip compta amb un entrenador amb experiència, l'holandès Frans Meurs, un apassionat de l'esport que ha volgut aportar el seu gran de sorra al projecte, juntament amb el seu fill, jugadors del Taurons.

El waterpolo no és l'esport més comú a Andorra, però crea passió ràpidament: «És el meu esport preferit. Abans feia esquí , però em vaig cansar», explica Àlex Caro, jugador del Taurons. Tot i que la competició pot arribar a ser un apartat cabdal, el més important per als joves nois de l'equip és gaudir: «L'esport és dur, sabem que no som els millors, però venim a passar-ho bé, que és el que importa» afirma Edgar Rodríguez, també integrant de l'equip d'Encamp. El seu company, Nico Garcia afegeix: «El fet de competir ens permet conèixer altres equips i aprendre molt d'aquests partits», referint-se a l'estrena en la competició. De la relació entre els companys d'equip, Garcia conclou que són amics «a fora i a dins de la piscina i passar-ho bé és el més important».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT