PUBLICITAT

La nova Tomba la Coma obre la Copa d'Andorra 2014-2015

  • El calendari compta amb vuit proves de les quals puntuen les cinc millors
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

COPA D'ANDORRA 2014-2015

23 de novembre Tomba la Coma

13 de desembre Nocturna Pas de la Casa

11 de gener Tres Fronteres MoraBanc

24 de gener Font Blanca Individual

25 de gener Font Blanca Vertical

8 de febrer Traça Muga

14 de febrer Cronoescalada Grandvalira

15 de febrer Travessa Ransol-la Serrera

La temporada d'hivern és a tocar i aquesta setmana s'ha presentat una de les competicions que s'esperen amb més ànsia: la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. El calendari 2014-2015 ja està confeccionat i constarà de vuit proves, de les quals cinc puntuaran per determinar el campió de la competició de referència de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM).

Com no, en la línia del últims anys, hi ha novetats i destacables. S'ha acabat allò de començar amb la Nocturna del Pas de la Casa, que s'havia convertit ja en tota una tradició. Aquesta cursa es farà, evidentment, però passarà a ser la segona del calendari. La primera serà una de nova, la Tomba la Coma que organitza l'Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) i que està datada per ja mateix, el diumenge (11.00h ).

El missatge dels organitzadors és ben clar: «És una cursa ideal per a amateurs», afirmava la presidenta, Sandra Codina, recolzada pel dissenyador dels traçats, Joan Albós, qui va afegir: «Tot és en pista i no hi ha limitacions tècniques». I és que hi ha carrera per a cinc categories –d'infantil a veterans–, tres recorreguts diferents –120 metres de desnivell, 500 i 700– i bones condicions de neu allà per on passen els recorreguts, que van des del restaurant la Coma, on hi haurà botifarrada una vegada acabi la prova, fins a les Portelles. «Hem seleccionat els llocs de més neu i garantim la baixada en perfectes condicions, sense trencar material», apuntava Albós.

Malgrat ser una travessa centrada en els corredors amateurs, també s'espera la participació de professionals de l'esquí de muntanya. De la seixantena d'apuntats que hi ha –les inscripcions es poden fer online fins avui a la tarda– no faltaran representants de la FAM, com és el cas de Ferran Vila, Jaume Planella o Inka Bellés, la qual ahir mateix estava voltant per la Coma entrenant. Tampoc no es descarta la participació dels corredors top de la selecció espanyola com són els catalans Marc Pinsach, Nil Cardona i Kilian Jornet. Estan als Alps entrenant, però no es descarta que apareguin diumenge.

Sigui com sigui, els esports d'hivern ja comencen a guanyar protagonisme. Deia el nou director d'Arcalís, Xabier Ajona, que la Tomba és «el tret de sortida» a una nova temporada. A Vallnord i també a la Copa, que s'allargarà fins el 15 de febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT