Esteve, podi als 10km

• En la Copa d'Europa de freestyle Jordan és 12è i en alpí Verdú torna 9è en eslàlom
#GASS
VAL FORMAZZA

El cap de setmana ha estat atapeït d'esports de neu. La FAE ha tingut repartits per mitja Europa els seus atletes, amb un balanç que els tècnics consideren positiu sobretot per les sensacions que han deixat les joves de l'equip femení d'esquí alpí, el masculí amb la 9a plaça d'ahir de Joan Verdú, així com Scotty Jordan, que ha estat 12è en la Copa d'Europa de freestyle, Maeva Estévez, 9a i 6a en dues proves júnior a Pitztal, i especialment la 3a plaça d'Ireneu Esteve en els 10km de la prova júnior d'esquí de fons a Val Formazza.

ESQUÍ DE FONS / L'esquí de fons ha portat el podi del cap de setmana per a la FAE. Esteve va acabar ahir 3r a la cursa de 10km júnior de Val Formazza, on el dia anterior havia estat 22è en la prova sprint de 0,8km, que no és la seva especialitat com recordava el seu tècnic, Joan Erola. Ahir, però, entre més de 30 corredors i la gran majoria italians, Esteve va ser tercer a 25,1s del guanyador, l'italià Simone Romani.

FREESTYLE: COPA D'EUROPA /En freestyle, Scotty Jordan va acabar dissabte en la 12a posició de la prova d'slopestyle d'Stubai, a Àustria. L'andorrà va fer les figures que tenia previstes i va assolir una puntuació de 77.25 punts. El guanyador va ser el suís Fabian Bösch amb 93.50. En aquesta competició hi van ser presents 56 participants.

SBX: MAEVA, DOS ‘TOP TEN' / Maeva Estévez, que al llarg dels entrenaments previs al cap de setmana va tenir un cop a un peu, va ser 9a en la prova júnior de Pitztal i ahir diumenge va millorar la marca amb la 6a posició. L'andorrana ahir va entrar en semifinals i va quedar fora de la final eliminada per les dues dones que precisament van ser primera i segona en el podi, Tess Critchlow (Canadà) i Hanna Ihedioha (Alemanya).

«Ha recuperat bones sensacions», va dir el tècnic Aniol Artigal, «i ha estat un anar a més durant aquests dos dies a Pitztal».

ALPÍ: BÉ L'EQUIP FEMENÍ / Les sensacions que ha deixat el cap de setmana en el cos tècnic de la FAE són satisfactòries pel que fa a l'esquí alpí. El cap de setmana ha deixat dos eslàloms. Dissabte la millor va ser Sara Raméntol, 46a quan sortia amb el dorsal 64, mentre que Carmina Pallàs va finalitzar 49a sortint amb el 70. Sissi Hinterreitner va agafar un forat en la primera mànega i va quedar fora.

En la prova d'ahir, va ser Raméntol la que no va acabar la primera mànega, i Hinterreitner la segona tot i que fins el moment d'enforquillar va mostrar un bon esquí. Pallàs va acabar 27a a 5,13s de la guanyadora, la suïssa Chiara Gmuer. «La valoració del cap de setmana és més que positiva», va dir el tècnic Marc Gutiérrez. «Hem tret realment les línies de treball per cada una d'elles».

ALPÍ: EN NOIS, VERDÚ ÉS 9È / Joan Verdú, que dissabte no va acabar l'eslàlom, va ser ahir 9è en una cursa en què Robert Solsona va acabar 25è. Dissabte va destacar Josh Alayrach, 7è a 0,89 del guanyador, i amb millora de punts inclosa (28.27).