PUBLICITAT

Progrés proposa ubicar l'Escola d'Adults a l'edifici de les Monges

  • El centre i la Generalitat demanen un emplaçament definitiu per al servei
  • Ordeig defensa que l'espai és cèntric i ja concentra altres recursos educatius
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
El centre cultural les Monges a la capital alturgellenca. Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu presentarà una proposta al plenari de dilluns vinent per tal de preveure la ubicació definitiva de l'Escola d'Adults a l'edifici cultural de les Monges.

Progrés afirma que els espais actuals de l'Escola, que es troben ubicats a l'Avinguda Garriga i Massó, són del tot insuficients per acollir totes les persones que estudien a l'escola. Aquest fet provoca que mestres i alumnes hagin de desplaçar-se a altres espais públics per realitzar els cursos formatius amb els inconvenients que això comporta.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, afirma que cal trobar un espai prou ampli i accessible per a l'escola d'adults que permeti tenir un emplaçament definitiu pels pròxims anys, acabant d'una vegada amb la provisionalitat actual.

Ordeig recorda que, des del Departament d'Educació de la Generalitat, ja s'ha sol.licitat en reiterades ocasions a l'Ajuntament de La Seu que faciliti un nou equipament per tal de permetre la prestació d'aquest servei amb la garantia suficient. L'Aula de Formació d'Adults va iniciar la seva activitat fa més de 20 anys a la nostra ciutat amb l'objectiu de fomentar la formació i els coneixements entre les persones a partir dels 16 anys.

El mateix grup municipal assenyala que, actualment, l'edifici cultural de les Monges (ala de l'església de la Immaculada), amb planta baixa més quatre plantes, disposa d'espai suficient per acollir l'escola en un futur de manera definitiva.

A més, la voluntat de l'Ajuntament, des de l'inici de la recuperació de l'antic col.legi de les monges, ha estat convertir les antigues instal.lacions en un centre de cultura i educació. Aquest edifici de les Monges ja acull diversos centres de formació d'altres disciplines, com són la llar d'infants, les escoles d'art, de dansa i de música, la UNED, la UOC i l'escola d'idiomes. A més a més, es troba ubicat en un indret molt cèntric.

Segons Ordeig, "els mestres i alumnes de l'escola d'adults es mereixen disposar d'unes instal.lacions dignes per permetre l'activitat docent amb garanties de qualitat". El líder de PSC-Progrés hi afegeix que "en una època de crisi com la que estem vivint la formació per a poder ampliar coneixements és més important que mai per poder accedir al món laboral".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT