PUBLICITAT

Visita de l'Alt Urgell i la Cerdanya a Suècia per conèixer els ajuts Leader

  • El Consorci pren nota de projectes que es poden implantar
  • TRAU premia els socis que innoven en els establiments turístics
IGNASI CERVER
LA SEU D'URGELL

Una representació del Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), formada per dues tècniques de l'ens, han estat aquesta setmana a Suècia en una visita de treball, organitzada per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), per conèixer de primera mà projectes de desenvolupament rural importables a Catalunya. El viatge vol intercanviar experiències en l'aplicació dels ajuts europeus Leader.

A partir d'aquesta trobada, es pretén incentivar la cooperació entre ambdós països tot buscant les sinergies que permetin impulsar projectes conjuntament. El grup català va visitar, entre d'altres, el projecte de biogas de Brälanda i una microempresa de producció de bioenergia a partir de biomassa forestal, Dalsdand Biovärme AB, ambdós projectes ubicats dins de la zona Leader Västra Skaraborg.

La visita també va incloure una trobada institucional a Jönköping. Amb aquesta visita de treball, ARCA vol que els seus Grups d'Acció Local coneguin altres tipologies de projectes que posin en valor el territori rural per tal d'implantar-los a les zones catalanes de característiques similars.

La comissió tècnica de Turisme Rural Alt Urgell-Cerdanya ha lliurat el Distintiu de Soci Actiu Innovador a diversos establiments que aquest any s'han destacat per dinamitzar la seva activitat.

Entre els premiats hi ha el restaurant Cal Titarró, de Sant Andreu de Castellbò, per la formació en el disseny de pàgines web i la creació d'un grup a Facebook. La formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall ha estat reconeguda per la millora de les instalolacions de l'obrador i la implantació de mesures de seguretat per als treballadors.

També s'ha distingit el museu dels Dinosaures-Sala Límit KT, de Coll de Nargó, la fonda Cal Celso d'Alinyà i el museu de l'Acordió d'Arsèguel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT