PUBLICITAT

El DAR culmina la millora de camins rurals de l'Alt Urgell

  • S'ha actuat a l'accés a la C-14 des de la Serra de les Cases i la residència
  • Els darrers quatre anys el departament ha destinat 6,8 milions a vies locals
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un camí rural a prop de la setmana. Foto: EL PERIÒDIC

El Departament català d'Agricultura ha enllestit obres de millora en diversos camins del sud de l'Alt Urgell. Els treballs consistien en moviments de terres, millora dels drenatges, estabilització o regularització del ferm, així com la col.locació de les senyalitzacions pertinents, en diversos trams.

La zona d'actuació ha estat el camí d'accés al riu des del Castell i la Residència i al camí de la C-14 a la Serra del Cases. També ha estat necessari reposar els serveis afectats de clavegueram i aigua potable i construir un entroncament a la C-14. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió de 240.260 euros.

L'objectiu de la intervenció ha estat millorar la comunicació, el trànsit i la seguretat dels usuaris dels municipis beneficiats. L'actuació es troba inclosa en la mesura de desenvolupament i millora de les infraestructures agràries, la qual està cofinançada pel DAR i el fons europeu FEADER, a través del Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013.

En el període 2006-2010, el DAR ha invertit 6,80 milions d'euros en camins a la comarca de l'Alt Urgell. Entre els camins ja executats i els que es troben en fase de ser-ho el DAR haurà destinat 8,44 milions a la comarca. Entre les millores en destaca la de la carretera de Cabó a Organyà (1.025.000 euros); la pavimentació del camí d'accés als nuclis d'Albet, Sant Andreu i Seix (1.520.973); o la intervenció al camí d'accés a Civís (692.494).

Les obres que s'executaran properament són el condicionament i millora del camí d'accés a Vilanova de Banat, a Alàs i Cerc, i la millora del camí de Colldarnat a Sorribes, a la Vansa i Fòrnols.

redacció@andorra.elperiodico.com



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT