PUBLICITAT

Comença la construcció dels pisos de l'Horta del Valira

  • Els habitatges socials tindran entre 61,94 i 87,47 metres quadrats
  • El preu dels immobles oscil.larà entre els 117.686 i els 166.193 euros
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Batalla col.loca la primera pedra dels 45 pisos, ahir. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'Urgell va dur a terme ahir l'acte simbòlic de col.locació de la primera pedra del primer edifici de 45 habitatges de protecció oficial de preu concertat que s'està construint a l'Horta del Valira, el nou barri de la ciutat. L'acte va estar presidit pel conseller delegat de la societat municipal Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS), Jesús Fierro, l'alcalde, Albert Batalla, així com el representant de la promotora local Promoció i Habitatge Valira, Víctor Pintos. També s'hi van donar cita algun dels futurs propietaris d'aquests pisos ja adjudicats.

"Avui fem un pas ferm per tal que 45 famílies urgellenques puguin disposar d'un habitatge públic gràcies a la suma d'esforços entre l'administració pública i el sector privat", va manifestar Fierro en el decurs de l'acte. Per la seva part Batalla, va ressaltar que amb la construcció d'aquests habitatges, "l'Ajuntament de la Seu fa una doble aposta històrica, per una banda, col.locant la primera pedra a l'Horta del Valira, i per una altra, fent una política d'habitatge públic, juntament amb d'altres administracions públiques".

D'altra banda, l'alcalde de la Seu també va avançar que l'Incasòl està tramitant un concurs públic per tal que es puguin construir a la ciutat 122 habitatges més, de protecció oficial de règim general, tant de lloguer com de compra. Quant a aquest edifici de 45 pisos, la majoria d'ells seran de tres habitacions, però també n'hi haurà de dos i quatre habitacions, a més d'un pis adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Els pisos tindran entre 61,94 i 87,47 metres quadrats. El preu d'aquests oscil.larà entre els 117.686 i els 166.193 euros. El termini de les obres de construcció d'aquests habitatges és de 21 mesos.

L'edifici s'emmarca dins l'acord de la comissió bilateral relatiu a l'àrea d'urbanització prioritària de sòl, actuació residencial Horta del Valira, pel qual es regula el Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012. L'acord és fruit del pacte entre l'Ajuntament, la Generalitat i el govern central. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT