PUBLICITAT

L'equip '4 gats' del Liceu passa a les finals de la lliga de debat

  • Vuit grups es van disputar el pas a la següent ronda que es farà a localitat gironina de Salt
ARNAU COLOMINAS
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Estudiants del Col·legi Sant Ermengol preparant la intervenció Foto: TONY LARA

Els diners fan la felicitat? Aquest és el tema sobre el qual havien de debatre a favor o en contra els concursants de la primera Lliga de Debat que va tenir lloc dissabte passat a l'auditori Claror de Sant Julià de Lòria, organitzada per la Universitat d'Andorra i la Xarxa Vives.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'ús de la paraula entre els estudiants mitjançant un enfrontament dialèctic. La clau, uns arguments sòlids, poder de convicció i dominar l'art de l'eloqüència i l'expressió oral.

Els participants eren alumnes de l'Escola Andorrana, l'Institut Espanyol, el Liceu Comte de Foix i el col·legi Sant Ermengol. Cada escola estava representada per dos equips de primer de Batxillerat.

A dos quarts de nou del matí començava la primera ronda d'enfrontaments, en la qual es va fer el sorteig de manera que no s'haguessin d'encarar dos equips de la mateixa escola a la primera ronda. Un cop a la tarima, coneixien si havien de debatre a favor o en contra del tema establert, la qual cosa significava que havien de tenir prou arguments a favor o en contra per poder defensar totes dues posicions. El treball en equip, l'expressió oral, la comunicació no verbal i la cerca i tria d'arguments són aspectes que havia preparat cada grup format per 5 estudiants.

Per la seva banda, l'UdA va escollir un jurat plural amb diferents especialistes perquè es valorés la capacitat d'oratòria des de diversos punts de vista. D'aquesta manera, el jurat estava compost per Joan Sans, director del Servei de Política Lingüística; Gualbert Osorio, periodista i membre de la junta de l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra i Univers Bertrana, responsable de Comunicació de l'UdA.

L'equip guanyador amb el nom “4 gats” del Liceu Comte de Foix ara té una cita el cap de setmana del 27 i 28 de març a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya, a Salt, que coincidirà amb la XI Lliga de Debat Universitari.

Ara bé, guanyadors o no, tots coincidien a afirmar que havia estat una gran experiència i, sobretot pels valors de treball en equip que els havia aportat l'experiència. Malgrat que només un membre de l'equip havia d'intervenir com a orador, la tasca de la resta de components era bàsica per desmuntar els arguments de l'equip contrari i per ajudar l'orador, en cas que necessités reforç. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT