PUBLICITAT

El comerciants demanen més recursos per a Meritxell

  • L'Associació defensa la viabilitat de l'eix conjunt amb Carlemany amb talls del trànsit rodat en èpoques de molta afluència
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'avinguda Meritxell, amb vianants que passegen després de les obres d'ampliació de les seves voreres Foto: TONY LARA

L'Associació de Comerciants i Propietaris de l'Avinguda Meritxell es mostra decebuda amb la política comercial que porta a terme el comú d'Andorra la Vella especialment pel que fa als pocs recursos que destina a l'embelliment de l'eix comercial. Paral·lelament consideren que la línia de treball a seguir passa necessàriament per aconseguir la integració d'aquest eix comercial amb el de l'avinguda Carlemany.

Això permetria fer més fàcil la concepció de tot el carrer com una única unitat. Segons la presidenta de l'entitat, Sònia Yebra, «els turistes i visitants que arriben al Principat no fan cap distinció entre una part i un altre del carrer» per la qual cosa creu que fora bo «un treball conjunt entre les dos corporacions de les parròquies centrals» que permetés un acord «del qual ens hi podríem beneficiar tots».

L'aposta dels comerciants de Merixtell passa per un tancament parcial i no permanent a la circulació rodada d'aquest eix a diferència del que succeeix a Carlemany. La seva proposta és que sigui per vianants els caps de setmana, ponts o en èpoques de molta afluència.

Tot i així Yebra creu que ara per ara és complicat que això es pugui porta a la pràctica tenint en compte que hi ha en l'actualitat tres zones comercials ben diferenciades a la parròquia: la de la mateixa avinguda, la del centre històric i la de la part del Fener, la qual cosa fa difícil una entesa i una coordinació efectiva. Malgrat això durant la passada campanya de Nadal s'hi van posar d'acord i es van produir tancaments puntuals durant els dissabtes de desembre i el 4 de gener. En concret es va convertir en zona per a vianants des del carrer de la Unió fins a la plaça Rebés. Els talls de trànsit van anar acompanyats també d'animacions i parades al carrer.

ACTUACIONS PENDENTS/ Els comerciants traslladaran al nou cònsol de la parròquia, Jordi Minguillón, que posi fil a l'agulla a les seves peticions especialment relacionades amb fer una actuació contundent a la Rotonda, millorar els passos de vianants i ajudar a millorar les façanes i els aparadors dels seus establiments, tot i que «no som massa optimistes», va assegurar Yebra.

Pel que fa a la rotonda consideren que l'espai hauria de ser concebut com una plaça on les persones puguin anar a descansar o prendre un cafè. L'associació de comerciants sempre ha expressat la necessitat que la rotonda estigui concebuda com a nexe d'unió i, a la vegada, ajudi que la gent pugui circular en dues direccions, intentant aconseguir que l'espai sigui un pol d'atracció turística.

Darrerament s'ha renovat part del mobiliari urbà i s'ha millorat la il·luminació. Però l'objectiu del Comú d'Andorra la Vella va més enllà i per això treballa en un pla d'embelliment de tots els eixos comercials de la parròquia, per afavorir els comerços més allunyats de l'avinguda Meritxell, com són els de Prada Ramon, Na Maria Pla i el centre històric.

D'altra banda, Yebra va lloar la política portada a terme per Andorra Turisme a través de les seves campanyes promocionals. Malgrat això va assegurar que és necessari que l'executiu destini més recursos econòmics especialment en temporada baixa on «caldria fer campanyes per incentivar l'afluència». Al respecte, també va indicar que de cara a l'exterior cal fomentar les èpoques baixes i oferir una experiència de compra diferent quan el visitant ja es troba al país.

L'avinguda Merixell és la major avinguda comercial dels Pirineus i l'eix vertebrador del Principat juntament amb l'avinguda Carlemany- El carrer en el seu conjunt atrau des de fa anys una gran quantitat de turistes gràcies a la gran diversitat de articles de moda, joieria, perfumeria i electrònica de les marques més exclusives. També es troben grans superfícies comercials que ofereixen una gran varietat de productes, com també hotels i restaurants. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT