PUBLICITAT

La FAAD obre un expedient d'expulsió a AMIDA

  • La Federació creu que el temps de la negociació s'ha exhaurit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una persona en cadira de rodes en el corredor d'unes dependències corporatives. Foto: MIQUEL MONFORT

La ruptura està servida i la Junta directiva de la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) va decidir ahir en reunió extraordinària incoar un expedient d'expulsió per a l'Associació de Minusvàlids i Disminuïts d'Andorra(AMIDA) en el cas que l'entitat que presideix Agustina Grandvallet no presenti abans la seva renuncia voluntària a formar part de la mateixa federació.

Pere Valls, president de la FAAD, va tenir paraules molt dures envers a Grandvallet per haver trencat qualsevol pont de diàleg i no voler explicar amb claredat els motius de les seves desavinences. Valls va respondre a la dirigent d'AMIDA en relació a les seves peticions de facilitar les actes de les Juntes i conèixer l'estat actual dels comptes. Les actes, segons Valls, ja han estat lliurades i resta pendent la documentació relacionada amb la comptabilitat.

Respecte a aquesta darrera demanda va explicar que «no tenim cap inconvenient en facilitar-la, tot i que perquè sigui possible cal convocar una assemblea general extraordinària com recullen els nostres estatuts jurídics». Durant tota la setmana la Federació esperarà rebre la renúncia d'AMIDA i, en cas de no tenir resposta, la junta que la FAAD celebrarà dilluns que ve una reunió en la que s'aprovarà la sortida definitiva de l'associació.

Valls va assegurar que el temps de la negociació s'exhaurit definitivament i ara toca anar per camins separats com ja va passar en el seu dia amb altres entitats de discapacitats que es van despenjar de la federació.

El seu màxim responsable tampoc va estalviar crítiques sobre la gestió «personalista» al seu entendre de Grandvallet. El marge per arribar a una possible reconciliació està acabat i «ara ja és tard perquè a més ha fet molt de mal a tots els seus associats».

Valls va manifestar que la FAAD té un full de ruta clar que es tradueix en un pla estratègic que va veure la llum a finals de l'any passat, un cop es va constituir la nova junta sorgida de l'Assemblea que van celebrar el juny. Durant tres mesos Grandvallet va ser la seva vicepresidenta. Un càrrec que va abandonar per «motius personals». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT